Enter a BPM Value for global tempo !!!

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
chapelier fou
Posts: 4893
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Enter a BPM Value for global tempo !!!

Post by chapelier fou » Thu Mar 12, 2015 3:26 pm

i really, really need this !
i want to type an exact tempo value in arrangement view.
Or better, add a tempo on the Song markers flags.

i am using live to score a movie, it's just A PAIN.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

WaveRider
Posts: 627
Joined: Mon May 16, 2005 2:33 pm
Location: Montreal

Re: Enter a BPM Value for global tempo !!!

Post by WaveRider » Sat Mar 14, 2015 9:08 pm

yeah true, Live is so bad for composing to picture, it's like they don't have a clue

you need hitpoints and tempo maps relative to those points

redglass
Posts: 394
Joined: Fri Jul 28, 2006 8:43 am
Location: Berlin
Contact:

Re: Enter a BPM Value for global tempo !!!

Post by redglass » Fri Mar 20, 2015 5:02 pm

chapelier fou wrote:i really, really need this !
i want to type an exact tempo value in arrangement view.
Or better, add a tempo on the Song markers flags.

i am using live to score a movie, it's just A PAIN.
+1, BPM table like.in Logic or Cubase would fine.

chapelier fou
Posts: 4893
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Enter a BPM Value for global tempo !!!

Post by chapelier fou » Sun Mar 22, 2015 5:58 pm

Since i am not alone, BUMP 8)
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

sporkles
Posts: 3188
Joined: Sun Feb 18, 2007 8:43 pm
Location: Schmocation

Re: Enter a BPM Value for global tempo !!!

Post by sporkles » Mon Mar 23, 2015 10:13 am

It's kind of unbelievable that Ableton haven't implemented this yet. It could be as simple as entering a time signature change: right-click the scrub area, select "Tempo change" and type in the tempo.

Post Reply