Page 1 of 2

Ableton 10 Feature Request

Posted: Mon Nov 06, 2017 8:09 pm
by LOYBOY
It would be really great if we could right-click on any of the rulers in ableton and select other options. The specific thing that is slowing down my workflow is that I am in the Audio Clip View Zoomed in and working through long clips up close and I have no idea where I am in the arrangement. I would be awesome to be able to view the arrangement ruler in the clip area instead of just the clip ruler. If i accidentally bump spacebar or something I can easily lose my place when I'm working, it's very frustrating. Logic lets you select any ruler you want in any area.... time, beats, arrangement, clip... etc. You can even select different frame rates on the ruler in case you're working with film. Hoping this will appear in live 10 soon. Thanks!

Full-time Producer in Florida.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Tue Nov 07, 2017 8:15 pm
by chris vine
32 bit bridge please or no upgrade, methinks

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Tue Nov 07, 2017 10:06 pm
by mkotechno
Play a range of selected scenes sequencially, in Push selecting the range of scenes could be done by pressing the starting and ending scene at the same time, ala Maschine.

A scene is as long as is longer clip.

That would allow to make complete songs easier in scenes mode.

Being able to export that way from scenes without the need of arrangement would be the icing on the cake.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Wed Nov 08, 2017 12:07 am
by macgregoroi
Bitwig's modulation system makes Ableton totally obsolete.

If Ableton had a modulation system that was similar to Bitwig's I would "consider" switching back.

If Ableton had sandbox plugin processing and 32bit plugin bridge and a modulation system equal to Bitwig's I would switch back instantly.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Fri Nov 10, 2017 1:03 pm
by Yassinex
COMPING please !

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Fri Nov 10, 2017 2:19 pm
by antic604
macgregoroi wrote:Bitwig's modulation system makes Ableton totally obsolete.
That's just not true. Most of the things you can do in Bitwig you can replicate in Live using MaxForLive and in some cases it's actually slightly easier, i.e. modulators (LFO, steps, etc.) are not confined to the device they're in, but can modulate parameters outside of that device, also on other tracks.

Having said that, I love Bitwig and it's my primary DAW.

But please be objective and not a blinded fanboy :)

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Sat Nov 11, 2017 8:44 pm
by Roodegar
MPE support please.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Sun Nov 19, 2017 10:17 am
by CH7
A/ I would like to see a way to have more than one Live project open, so you can copy paste between those projects.

I think the new Capture feature will be a quiet 'game changer'. I can see this one feature as the default mode for live artists. As reviewed, it seems the first Capture would set the bpm for all other Captures.

B/ I would like to see a preference setting to lock to bpm, or unlock from bpm when using capture. This could be accessible to cc control. This would allow live experiments with different tempo settings. Imagine a period of improvisation, then that last phrase is captured and looped in real time.

C/ also, those events destined for Capture could go into a shared clipboard, for recalled by other instances of Live. This assumes A/ can not be implemented.

Note, other instances of Live would need to share the same audio preferences without program conflicts, eg 'resources already in use by Live'

D/ Finally, assuming this hasn't already been implemented, a way to review and save events currently stored / auto saved / as preCaptured events.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Sun Nov 19, 2017 3:57 pm
by Tarekith
If you are currently testing Live please submit these as suggestions on centercode. Do a search first to see if someone else has already done this and upvote theirs.

https://ableton.centercode.com/

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Tue Sep 18, 2018 9:40 am
by AbletonUser~ $1
Hi Abletonians, could we add a feature to the Glue Comp so i can Use the Makeup pre threshold instead of post threshold,thx .Also i wonder what the grain delay spray would sound like @ 2 seconds or 5 seconds or EVEN 10 SECONDS :lol: <3

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Tue Sep 25, 2018 4:57 pm
by nomadjames
I would like to be able to select certain Plug In windows so that selected ones would always float, while everything else still changed with the selected track.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Tue Sep 25, 2018 5:41 pm
by Tarekith
I want the ability to select a preferred audio device. If my DAC is connected, always use that. If it's not, default to the onboard soundcard. Once i get back in the studio and plug in the DAC, I want it to reselect that as the audio device.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Thu Nov 22, 2018 8:36 pm
by yurki
Infinite collections.

Just 7 is really hard to use, you can only pick them for one type of thing: samples, plugins, presets...

And if you would use them for samples, for example, you easily are within your limits too: low sounds, mid sounds, high sounds, melodic, rhythmic, noise, tonal, harmonic, fat, thin, freesound.org, sample libraries, own recordings, 1 star, 2 stars, 3 stars, 4 stars, 5 stars, etc, etc

I really hope this will come because it has so much potential....But now I don't use it because it's just too limited.

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Thu Jan 10, 2019 1:34 am
by cjuggernaut

Re: Ableton 10 Feature Request

Posted: Thu Feb 07, 2019 7:40 pm
by Grummy
As always, support for audio files with more than two channels for surround work.

and for the Push2 - the ability to make custom banks for plugins. Sometimes on devices it makes more sense to have a bank of six encoders for parameters and then scroll to the next bank. For example having a bank of six for two ADRs on a synth, with two empty encoders. Then scroll to the next bank for just the filter parameters. Rather than have everything just strictly in order as you configure plugin parameters. For optimized Push2/plugin integration.