Programmable & re-nameable MIDI CC knobs without Max objects

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
Skullrattler
Posts: 32
Joined: Wed Dec 16, 2015 3:57 pm

Programmable & re-nameable MIDI CC knobs without Max objects

Post by Skullrattler » Mon Dec 11, 2017 3:19 pm

Come on Ableton, Maschine is leaving you behind...

Please: Can we finally have MIDI knobs and buttons that can be configured to send out MIDI CCs and re-named, as well as sorted to appear on Push's display in the order we want. And in pages of 8 knobs....

Seriously, why have to load Max with its awful GUI and fiddle around to do a simple thing like this?????? I want to make music, not learn how to use nerdy software.

S4racen
Posts: 5289
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Programmable & re-nameable MIDI CC knobs without Max objects

Post by S4racen » Mon Dec 11, 2017 6:18 pm

You actually think that is simple?

Maschine sounds awesome!

Cheers
D

yonhorizon
Posts: 13
Joined: Mon Nov 02, 2015 7:20 am

Re: Programmable & re-nameable MIDI CC knobs without Max objects

Post by yonhorizon » Fri Dec 29, 2017 4:43 pm

Yes. Something like in bitwig where its really simple to map stuff by pages and have empty spaces.
With all the push magic, really weird that i need to use prEditor for this and its not native.

Or atleast isotonik to add buttons to prEditor

S4racen
Posts: 5289
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Programmable & re-nameable MIDI CC knobs without Max objects

Post by S4racen » Sat Dec 30, 2017 2:01 pm

yonhorizon wrote:
Or atleast isotonik to add buttons to prEditor
What do you mean by that?

Cheers
D

yonhorizon
Posts: 13
Joined: Mon Nov 02, 2015 7:20 am

Re: Programmable & re-nameable MIDI CC knobs without Max objects

Post by yonhorizon » Sat Dec 30, 2017 2:35 pm

S4racen wrote:
yonhorizon wrote:
Or atleast isotonik to add buttons to prEditor
What do you mean by that?

Cheers
D

I mean if it was possible to map the rotaries AND the buttons above the display .
... And change the icons of the rotaries parameters like on abe native stuff.

Post Reply