Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
tjspurge
Posts: 12
Joined: Fri Mar 10, 2017 9:50 pm

Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks

Post by tjspurge » Mon Oct 22, 2018 11:41 pm

Please make it possible to save Midi Mappings to racks so I can use said racks in different projects.

Why is this not a thing??

Let's say I have a controller nicely mapped to send CCs to Wavetable, and that Wavetable instrument is inside an instrument rack, and then I want to use a different Wavetable patch...I can't somehow load up a new patch and keep the MIDI mappings intact?

Afturmath
Posts: 5
Joined: Sun Aug 13, 2017 3:36 pm

Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks

Post by Afturmath » Sun Nov 18, 2018 2:15 pm

+1 for this. It would be nice to be able to just drag a pre-mapped instrument or load MIDI profiles.

As a workaround, I keep every MIDI-mapped instrument and effect in my default template and trim it down each session. This causes a lot of unnecessary work just to start a session, though.

S4racen
Posts: 5006
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks

Post by S4racen » Tue Nov 20, 2018 7:25 am

You can do this with ClyphX Pro and the new Bindings Add on....

Cheers
D

fabiospark
Posts: 12
Joined: Mon Dec 31, 2018 7:08 pm

Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks

Post by fabiospark » Tue Jan 01, 2019 2:40 pm

S4racen wrote:You can do this with ClyphX Pro and the new Bindings Add on....
D
I've never used Clyphx before: what effort and how long do you think it will take
to be able to do that kind of mapping?

Could one also save different mappings of Ableton interface and "load" one in the
middle of an existing project?

Thanks.

S4racen
Posts: 5006
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks

Post by S4racen » Tue Jan 01, 2019 3:27 pm

fabiospark wrote: I've never used Clyphx before: what effort and how long do you think it will take
to be able to do that kind of mapping?
An hour or so...
fabiospark wrote:Could one also save different mappings of Ableton interface and "load" one in the
middle of an existing project?

Thanks.
Yes, you send a BIND command with the new mapping

Cheers
D

Post Reply