All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks
PostPosted: Mon Oct 22, 2018 11:41 pm 

Joined: Fri Mar 10, 2017 9:50 pm
Posts: 12
Please make it possible to save Midi Mappings to racks so I can use said racks in different projects.

Why is this not a thing??

Let's say I have a controller nicely mapped to send CCs to Wavetable, and that Wavetable instrument is inside an instrument rack, and then I want to use a different Wavetable patch...I can't somehow load up a new patch and keep the MIDI mappings intact?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks
PostPosted: Sun Nov 18, 2018 2:15 pm 

Joined: Sun Aug 13, 2017 3:36 pm
Posts: 4
+1 for this. It would be nice to be able to just drag a pre-mapped instrument or load MIDI profiles.

As a workaround, I keep every MIDI-mapped instrument and effect in my default template and trim it down each session. This causes a lot of unnecessary work just to start a session, though.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks
PostPosted: Tue Nov 20, 2018 7:25 am 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 4977
Location: Dunstable
You can do this with ClyphX Pro and the new Bindings Add on....

Cheers
D

_________________
www.isotonikstudios.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks
PostPosted: Tue Jan 01, 2019 2:40 pm 

Joined: Mon Dec 31, 2018 7:08 pm
Posts: 7
S4racen wrote:
You can do this with ClyphX Pro and the new Bindings Add on....
D

I've never used Clyphx before: what effort and how long do you think it will take
to be able to do that kind of mapping?

Could one also save different mappings of Ableton interface and "load" one in the
middle of an existing project?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Make MIDI Mappings Saveable to Instrument/Drum Racks
PostPosted: Tue Jan 01, 2019 3:27 pm 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 4977
Location: Dunstable
fabiospark wrote:
I've never used Clyphx before: what effort and how long do you think it will take
to be able to do that kind of mapping?


An hour or so...

fabiospark wrote:
Could one also save different mappings of Ableton interface and "load" one in the
middle of an existing project?

Thanks.


Yes, you send a BIND command with the new mapping

Cheers
D

_________________
www.isotonikstudios.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group