Renaming of audio and midi channels in options please

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
Khazul
Posts: 3185
Joined: Wed Feb 23, 2005 5:19 pm
Location: Reading, UK

Renaming of audio and midi channels in options please

Post by Khazul » Fri Oct 20, 2006 11:44 pm

Some of us are dumb enough to have more than just a few audio and midi in and us, remembering which channel number is which required a crib sheet.

While its such a tiny thing - its been one of the major things thats put me of live in the past, and its such a simple thing to do. :)

OK - so maybe I have alot of both midi and audio channel having a mostly hardware rig - but when you do have alot of hardwre channels to deal with - simple things like labellig them become a big deal :)

kineticUk
Posts: 1531
Joined: Tue Jul 12, 2005 2:37 am

Post by kineticUk » Sat Oct 21, 2006 12:26 am

I think for hardware, the ability to have not only program/bank select but also the destination output/channel inside clips as an option would be beneficial.
http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=50433
MacBook MacOS Live 9.7.1 Max for Live Push Logic

Khazul
Posts: 3185
Joined: Wed Feb 23, 2005 5:19 pm
Location: Reading, UK

Re: Renaming of audio and midi channels in options please

Post by Khazul » Sat Oct 21, 2006 9:27 am

Khazul wrote:Some of us are dumb enough to have more than just a few audio and midi in and outs, remembering which port/channel number is which required a crib sheet.

While its such a tiny thing - its been one of the major things thats put me of live in the past, and its such a simple thing to do. :)

OK - so maybe I have alot of midi ports and audio channels having a mostly hardware rig - but when you do have alot of hardwre channels to deal with - simple things like labelling them becomes a big deal :)

Post Reply