Overdub Audio Recording

Share your wishes for the future of Ableton Live
masxsim
Posts: 3
Joined: Sat Dec 16, 2006 10:48 pm

Overdub Audio Recording

Post by masxsim » Sat Dec 16, 2006 11:21 pm

One weak point of recording audio clips in Live is that I can not overdub after I've recorded a clip. This means that I can not create ambient clips because of a rough connection of the beginning and the end. It would be nice to have an option of how to finish a clip recording: 1. with Play or 2. with Overdub. For now I have to use Mobius 1.29 looper plug-in (http://zonemobius.com/download.html) for ambient stuff and Live's clips as well for rhythmic stuff. Maybe Ableton team can look into it for some features to include in the next Live upgrade? Some of them are quite useful. Check it out!

OvertoneZero
Posts: 1347
Joined: Fri Mar 16, 2007 9:16 pm

Post by OvertoneZero » Wed Apr 04, 2007 10:47 pm

It would be outstanding if you could overdub audio to clips in a similar manner to the way that you can overdub MIDI onto MIDI clips. It would really extend the possibilites capabilities of working session view particularly in regards to loop generation and 'seems' like a very logical feature considering Live's focus.

DJ Spiral
Posts: 20
Joined: Sun Mar 04, 2007 5:54 am
Location: Philly
Contact:

Post by DJ Spiral » Thu Apr 05, 2007 9:33 am

I definitely and especially if there was a way to start recording a clip and it would set the tempo as well. All in all full sound on sound looping capabilities pleeeaaaasssseeeee!!!!!!!!

DJ Spiral
Posts: 20
Joined: Sun Mar 04, 2007 5:54 am
Location: Philly
Contact:

Post by DJ Spiral » Thu Apr 05, 2007 9:33 am

*I definitely agree.............sorry it's early and i'm correcting my own typos

OvertoneZero
Posts: 1347
Joined: Fri Mar 16, 2007 9:16 pm

Post by OvertoneZero » Thu Apr 05, 2007 1:30 pm

DJ Spiral wrote:I definitely and especially if there was a way to start recording a clip and it would set the tempo as well. All in all full sound on sound looping capabilities pleeeaaaasssseeeee!!!!!!!!
Yeah, that's another feature request I've heard quite a bit as well. Would be very nice.

Tarekith
Posts: 17263
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Post by Tarekith » Thu Apr 05, 2007 1:33 pm

+1

OvertoneZero
Posts: 1347
Joined: Fri Mar 16, 2007 9:16 pm

Post by OvertoneZero » Mon Apr 16, 2007 3:45 pm

+2

mariner
Posts: 80
Joined: Sun May 22, 2005 10:31 pm
Contact:

Post by mariner » Fri May 25, 2007 10:34 pm

why not, anything to improve Live's live looping capabilities.

BUMP!

-m
15" 2.8Ghz i7 MBP OS 10.6.8, MOTU Traveler, Live 8.2.5, M4L, NI Komplete 5, Behringer FCB1010, Edirol PCR 500, Kenton Killamix, Evolution UC-33.

aviavi
Posts: 201
Joined: Fri May 09, 2003 2:21 am
Location: New York
Contact:

Post by aviavi » Fri Jun 08, 2007 9:29 pm

Another vote for this feature request.
Avi

lanquarem
Posts: 58
Joined: Sun Jul 11, 2004 6:10 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by lanquarem » Thu Jul 19, 2007 12:37 pm

+1000 for audio overdub.

I suppose that's a difficult feature to include (Live was not invented for this), but it would open tons of possibilities !

anto
Posts: 58
Joined: Thu Jan 05, 2006 4:49 pm

Post by anto » Fri Jul 20, 2007 3:58 pm

I'm in full agreement :lol: :lol: :lol:

but it could be fantastic tohave the possibilirty to:
undo redo recordings,
set a decay rate, as a feedback (to prevent overdub saturation)

i think the easiest way to do this is to have an ableton internal looper plug in, as the angestom looper (fantastic, but with some limitations). The support service promised me they will try to do this on the version 7 of the program. :lol: :lol: :lol:
Last edited by anto on Fri Jul 20, 2007 4:03 pm, edited 1 time in total.
Macbook Pro i7, NI Komplete

Angstrom
Posts: 14583
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Post by Angstrom » Fri Jul 20, 2007 4:00 pm

would be a marvelous thing

+1

anto
Posts: 58
Joined: Thu Jan 05, 2006 4:49 pm

Post by anto » Fri Jul 20, 2007 4:05 pm

wow, mr Angstrom you're on line!!!!
i still wish ableton team call you to do this (as I've told many times to Ableton team!!!)
:lol: :lol: :lol:
Macbook Pro i7, NI Komplete

leisuremuffin
Posts: 4722
Joined: Tue Apr 06, 2004 12:45 am
Location: New Jersey
Contact:

Post by leisuremuffin » Fri Jul 20, 2007 5:34 pm

i think its odd that we haven't got this one yet. It just makes perfect sense with what people are doing with the program. I'll bet the abes could do a really good job of implementing this.



.lm.
TimeableFloat ???S?e?n?d?I?n?f?o

Meef Chaloin
Posts: 2164
Joined: Thu Jul 21, 2005 10:09 pm

Post by Meef Chaloin » Fri Jul 20, 2007 5:37 pm

leisuremuffin wrote:i think its odd that we haven't got this one yet. It just makes perfect sense with what people are doing with the program. I'll bet the abes could do a really good job of implementing this.
+1

Post Reply