More slots in Impulse please!

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
cube
Posts: 60
Joined: Fri Sep 29, 2006 12:15 pm

More slots in Impulse please!

Post by cube » Fri Apr 27, 2007 6:15 pm

More Sampleslots = 12 slots in Impulse please!

8 is not enough for serious drum beats!

:D

Brain Cleaner
Posts: 12
Joined: Thu Mar 22, 2007 3:34 am

Post by Brain Cleaner » Sat Apr 28, 2007 3:12 am

You can make an instrument rack with two Impulses, one on each chain, and on the second one, use a Scale to pitch down an upper octave on the keyboard to make the impulse respond to it. So, the first impulse is at C3, the second is at C4.

I would like to see more slots, or maybe user-addable slots to it. That'd be nice, being able to define how many extras you need.

Idonotlikebroccoli
Posts: 1203
Joined: Thu Aug 11, 2005 12:29 pm
Location: Norway

Post by Idonotlikebroccoli » Sat Apr 28, 2007 8:16 pm

+1 for user-addable slots :idea:
Please vote! Live 10's "multi" clip editing should allow selection+editing of multiple clips in one action:

(L10-SUG-0228) Multiple MIDI transpose

viewtopic.php?f=3&t=228094

womoma
Posts: 519
Joined: Mon Mar 21, 2005 2:57 am
Contact:

Post by womoma » Wed May 02, 2007 5:45 pm

THATS A FANTASTIC IDEA!

BigBuddha
Posts: 80
Joined: Wed Nov 22, 2006 11:37 pm
Location: Germany

Post by BigBuddha » Sun May 06, 2007 6:10 pm

I can't understand y Ableton has not improve their plugins like impulse, reverb ..

tacvbo83
Posts: 167
Joined: Fri Apr 20, 2007 12:36 am

Post by tacvbo83 » Mon May 28, 2007 8:08 am

Mos Def!!!

zobomix
Posts: 19
Joined: Sat Jan 13, 2007 12:53 am

Post by zobomix » Wed May 30, 2007 10:36 pm

+1 but I need 16 slots.

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Wed May 30, 2007 10:47 pm

+

- user expandable amount of slots..

- on the fly sample reverse..
(alt-click the playhead icon> sample reversed> icon points to the left)

- better stretch algo..

- a fix for the sample 'attack' issue..

- more envelope options..
(loop FWard/BWard, etc.)

- a bigger sample start value..
(preferable as long as the length of the sample (100%)

- LFO's instead of 'random'..
(how is random defined anyway?)

- a FM oscilator as on Sampler..

- more modulation options in general..
(velocity to> and LFO's)

- ability to automate Mute/Solo..

- option for non-exclusive/exclusive Solo..

- more choke groups..


Impulse definately needs an upgrade..

I like to see a tabbed interface as on Sampler..
Feature wise a bit towards Battery..

seanwolcott
Posts: 25
Joined: Tue Nov 07, 2006 7:24 pm
Location: Seattle, WA, USA

Post by seanwolcott » Thu May 31, 2007 8:42 pm

individual sends for each space would be great too (ie delay on kick, rev on just snare, etc...) at this point i split it all out track by track.

condra
Posts: 2753
Joined: Fri Jun 08, 2007 2:03 pm
Location: Dublin
Contact:

Post by condra » Sat Jul 14, 2007 6:28 pm

BUMP. +1

It would be nice to be able to do more complex beats without having to use a rack.

noisetonepause
Posts: 4935
Joined: Sat Dec 28, 2002 3:38 pm
Location: Second row from the expensive puddle, under ten others

Post by noisetonepause » Sat Jul 14, 2007 6:59 pm

I think a better solution would be to add choke groups etc. to racks so you could just use as many Simplers as you need and leave Impulse only for compatibility reasons..
Suit #1: I mean, have you got any insight as to why a bright boy like this would jeopardize the lives of millions?
Suit #2: No, sir, he says he does this sort of thing for fun.

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Sat Jul 14, 2007 7:51 pm

noisetonepause wrote:I think a better solution would be to add choke groups etc. to racks so you could just use as many Simplers as you need and leave Impulse only for compatibility reasons..
and what if people don't like to use racks and simplers for drums?
what if people prefer a 'drummachine'?

just for compatibility reasons? no way..
Impulse needs to be pimped..
Last edited by Poster on Sat Jul 14, 2007 7:56 pm, edited 1 time in total.

poshook
Posts: 467
Joined: Fri Dec 03, 2004 4:31 pm
Location: Slovakia
Contact:

Post by poshook » Sat Jul 14, 2007 7:53 pm

Poster wrote:+

- user expandable amount of slots..

- on the fly sample reverse..
(alt-click the playhead icon> sample reversed> icon points to the left)

- better stretch algo..

- a fix for the sample 'attack' issue..

- more envelope options..
(loop FWard/BWard, etc.)

- a bigger sample start value..
(preferable as long as the length of the sample (100%)

- LFO's instead of 'random'..
(how is random defined anyway?)

- a FM oscilator as on Sampler..

- more modulation options in general..
(velocity to> and LFO's)

- ability to automate Mute/Solo..

- option for non-exclusive/exclusive Solo..

- more choke groups..


Impulse definately needs an upgrade..

I like to see a tabbed interface as on Sampler..
Feature wise a bit towards Battery..
+1

noisetonepause
Posts: 4935
Joined: Sat Dec 28, 2002 3:38 pm
Location: Second row from the expensive puddle, under ten others

Post by noisetonepause » Sat Jul 14, 2007 8:00 pm

Poster wrote:
noisetonepause wrote:I think a better solution would be to add choke groups etc. to racks so you could just use as many Simplers as you need and leave Impulse only for compatibility reasons..
and what if people don't like to use racks and simplers for drums?
what if people prefer a 'drummachine'?
Let them use presets!
Suit #1: I mean, have you got any insight as to why a bright boy like this would jeopardize the lives of millions?
Suit #2: No, sir, he says he does this sort of thing for fun.

condra
Posts: 2753
Joined: Fri Jun 08, 2007 2:03 pm
Location: Dublin
Contact:

Post by condra » Sun Jul 15, 2007 2:11 am

Poster wrote: and what if people don't like to use racks and simplers for drums?
what if people prefer a 'drummachine'?

just for compatibility reasons? no way..
Impulse needs to be pimped..
+1


Impulse needs to be pimped.

Post Reply