The GREAT 128 PARAMETERS CAMPAIGN - Add Support Now :)

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
Fantismo
Posts: 184
Joined: Mon Jan 17, 2005 2:00 pm
Location: Brentwood, Essex, UK

The GREAT 128 PARAMETERS CAMPAIGN - Add Support Now :)

Post by Fantismo » Mon Oct 08, 2007 8:54 am

A simple search on "128" will throw back a bunch of posts on a very commonly requested feature.. its up there with the "record automation to session view" as a big annoyance... Ableton is limited to automating the first 128 parameters of midi control on a VST (or AU).

Which, I think we all agree, is pretty frustrating, given that VSTs have moved on dramatically in the past number of years.

STOP PRESS!!

Ableton have confirmed that theres STILL A CHANCE that this limitation (bug, feature, whatever) will be rectified/added in LIVE 7..

---------- Surely if we are limited to 128 params, can't we CHOOSE the ones we want ----------

This is where you all come in..

ADD YOUR SUPPORT FOR THIS FEATURE NOW.

Ableton can add a host of new instruments, and little tweaks but we really need to show them that we need the BASICS covered first.. this is our LAST BIG PUSH. Come on guys.. for those of you that have never heard of this problem - get behind it NOW.. for those of you that have ground your keyboard down posting and replying about this.. just give me one more show of support.

*flash forward 18 years*

Hey son, whats that program your using?
-- Its Ableton Live XE dad..
Wow, I used to use a version of that years ago.. looks different now. Have they fixed the 128 param..
-- Nope.


--------
COME ON GUYS!! & GALS!! :)
Last edited by Fantismo on Tue Nov 13, 2007 6:35 pm, edited 3 times in total.

djritchie
Posts: 119
Joined: Fri Sep 21, 2007 11:08 am

Post by djritchie » Mon Oct 08, 2007 9:00 am

DEFINATLEY A MASSIVE PROBLEM.. Must be very hard to fix?

nihad
Posts: 196
Joined: Sun Apr 23, 2006 10:32 pm

Post by nihad » Mon Oct 08, 2007 9:36 am

i totally support ...

the 128 parameter thing is definitely more of a much needed bug fix rather than a feature ...

Alsamarkan
Posts: 101
Joined: Wed Sep 27, 2006 7:39 am

Post by Alsamarkan » Mon Oct 08, 2007 9:39 am

an old problem. but more important to fix than ever. pls abes - go for the future now! WE NEED IT!
I7 920/6 GB RAM/WIN7/RME 9632/UAD-1/Trigger Finger/APC40/MPK25/Nanokey/Shuttle Pro V2/Live 8 Suite/BFD2 (XFL,8BitKit) Kitcore/Trilian/Omnisphere/FM8/GuitarRig 4/RealGuitar 2/Reflections LE/Waves Vocal Rider/Fabfilter Bundle/SPL Analog Code Bundle 1

Alien Leg
Posts: 169
Joined: Sat Jun 04, 2005 12:37 pm
Location: Austria

Post by Alien Leg » Mon Oct 08, 2007 9:52 am

This is absolutely necessary! Do it in v7!
Win XP Pro SP3, Live 7
Q9450@3.2Ghz, 4 GB RAM,
BCF2000, M-Audio Audiophile 2496, Mindprint TRIO

Fractal Dimension
Posts: 15
Joined: Thu Apr 26, 2007 12:31 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Post by Fractal Dimension » Mon Oct 08, 2007 10:16 am

+1 vote.

I already wrote a post in the Feature request forum and an email to Ableton support a couple of months ago. This is a must, even if it delays the release of v7.

Tarekith
Posts: 17343
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Post by Tarekith » Mon Oct 08, 2007 11:35 am

Yes please, at least let us pick which 128 parameters we want to use.

blaugruen7
Posts: 404
Joined: Sun Oct 27, 2002 9:17 am
Location: berlin
Contact:

Post by blaugruen7 » Mon Oct 08, 2007 11:36 am

this is my mostwanted "feature"

then comes fades and crossfades

bunNi_
Posts: 1
Joined: Thu Mar 01, 2007 10:55 am
Location: Behind the enemy lines
Contact:

Post by bunNi_ » Mon Oct 08, 2007 2:22 pm

It would be very very important...
+1
..:: are you swimming with the mainstream or creating your own wave ::..

jbible
Posts: 395
Joined: Mon Mar 14, 2005 5:44 pm
Contact:

Post by jbible » Mon Oct 08, 2007 2:39 pm

Yes please.

rozling
Posts: 1759
Joined: Mon May 30, 2005 9:48 am
Location: Dublin, Ireland

Post by rozling » Mon Oct 08, 2007 3:51 pm

+1000! FREE THE VST 384!!!!

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Mon Oct 08, 2007 4:21 pm

Big plus from me. That's my n. 2 wish, first was track grouping, also missing!!

+

Timur
Posts: 2203
Joined: Mon Sep 17, 2007 8:55 am

Post by Timur » Mon Oct 08, 2007 6:05 pm

*raising hand* just in case I find out in the future that some of my NI plugs might come with lots more than 128 parameters (Kontakt could be a candidate I guess).

Fractal Dimension
Posts: 15
Joined: Thu Apr 26, 2007 12:31 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Post by Fractal Dimension » Mon Oct 08, 2007 6:50 pm

Rest assured, they will (they do)... :wink:
Timur wrote:*raising hand* just in case I find out in the future that some of my NI plugs might come with lots more than 128 parameters (Kontakt could be a candidate I guess).

bipak
Posts: 3
Joined: Sun Jan 28, 2007 2:23 pm

Post by bipak » Mon Oct 08, 2007 7:26 pm

Yes, this is more needed than any other feature. Please fix the 128 parameters limitation!

Post Reply