The GREAT 128 PARAMETERS CAMPAIGN - Add Support Now :)

Share your wishes for the future of Ableton Live
nowtime
Posts: 1564
Joined: Thu Jan 11, 2007 7:24 pm
Location: Homefree

Post by nowtime » Mon Dec 17, 2007 1:10 am

Bring it on !
Life is Good

mr.adl
Posts: 861
Joined: Tue Mar 21, 2006 2:02 pm

Post by mr.adl » Sat Dec 22, 2007 3:18 pm

another

*BUMP*

on this (still) missing feature

Macrostructure
Posts: 665
Joined: Wed Dec 22, 2004 2:51 pm

Post by Macrostructure » Mon Dec 24, 2007 8:41 pm

Q - How can I enjoy use Live 'live' when I cannot control the parameters I want to control?

A - Well it's a drag actually. I can do without Essential Instruments (ironically) but this is becoming a big issue.

add your crippled VSTs by name here....

uTonic
Izotope Trash
Minimonsta
Reactor
Symtohm
Automat

blaugruen7
Posts: 404
Joined: Sun Oct 27, 2002 9:17 am
Location: berlin
Contact:

Post by blaugruen7 » Mon Dec 24, 2007 9:06 pm

Macrostructure wrote:
add your crippled VSTs by name here....

uTonic
Izotope Trash
Minimonsta
Reactor
Symtohm
Automat
Stylus RMX

Michael Hatsis
Posts: 1807
Joined: Tue Nov 16, 2004 6:27 pm
Location: Here and There
Contact:

Post by Michael Hatsis » Tue Dec 25, 2007 6:47 am

This has gotta happen. They are obviously going down the DAW package route with Live 6,7. Don't see how a musician/producer would switch to live knowing that they cant automate their fav params. me i dont use too many VSTs so ive only hit this wall a few times - But I was Like "ah, you gotta be kiddin, come on Live!"

Machinate
Posts: 11646
Joined: Thu Jun 24, 2004 2:15 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by Machinate » Tue Dec 25, 2007 8:22 am

Macrostructure wrote:add your crippled VSTs by name here....

uTonic
Izotope Trash
Minimonsta
Reactor
Symtohm
Automat
Well, Reaktor has the ability to rearrange its assignable parameters, so unless you need to use more than 128 parameters in any one session you'll be good. But I do reckognize the fact that for something like a performance interface one would really just want to get at every parameter all the time.

I think the underlying problem may be much worse for me, personally;
I see the lack of OSC, sysex, 128+ parameter control, recording controls inside session view, lack of overdubbing of audio as things that do matter to me, but haven't been prioritized by Ableton... quietly chopping away at the foundation of what I would consider "needs" to a greater and greater extent in my everyday use of music software.

I still love Ableton Live of course, but every time I bump my head against the wall in these issues and then think of the dev. time put into integrating the AAS stuff and assembling gigs of drum samples in racks it does make me a bit sad, to be fair.

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Tue Dec 25, 2007 12:08 pm

Yes, what you say Machinate, makes me think this too:
- Less add-on stuff, more in the included stuff, please. Thank you.

Operator & Sampler are good because they're genuine Ableton, but taking developing time to integrate 3rd party products into Live, and then making us pay for it... hmmmm. I really don't think they should pursue this route anymore.

To be competitive, next release has to address all the big requests from the users, like folder tracks, 128+ params, osc, all the workflow improvements etc, and probably throw in the suite products as part of the program - just look at Logic 8 today...

My 0.02$

djsynchro
Posts: 7471
Joined: Thu Jun 23, 2005 9:06 pm
Location: Amsterdam, Netherlands
Contact:

Post by djsynchro » Tue Dec 25, 2007 2:46 pm

bump

ethios4
Posts: 5377
Joined: Tue Dec 02, 2003 6:28 am

Post by ethios4 » Thu Dec 27, 2007 9:53 pm

djgroovy wrote:To be competitive, next release has to address all the big requests from the users, like folder tracks, 128+ params, osc, all the workflow improvements etc...
I agree. It has been said that the even-numbered versions are the big upgrades...I hope this is true.

+1 to 128+ parameter control!

Josh Von
Posts: 253
Joined: Thu Feb 17, 2005 2:38 pm

Post by Josh Von » Fri Dec 28, 2007 12:23 am

Use the z3ta constantly, and cant get around the automation limitations.


Need it!

.

Nokatus
Posts: 1064
Joined: Fri Jul 01, 2005 7:06 am

Post by Nokatus » Thu Jan 03, 2008 11:15 am

Ker-zblöink.

liveISlife
Posts: 2311
Joined: Sun Aug 26, 2007 6:41 pm
Location: Katy Perry's Cleavage, New York
Contact:

Post by liveISlife » Thu Jan 03, 2008 4:11 pm

MORE PARAMETERS!!!!!!! MORE PARAMETERS!!!!!!! WE NEED ALL PARAMETERS AUTOMATED!!!!!!!!! AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!! IM FLIPPING OUT!!!!!!


WHAT DO WE WANT? MORE PARAMETERS!!! WHEN DO WE WANT THEM? NOWWWWWWWWWWWWW!!! (please continue to recite while holding picket sign)

djscorchio
Posts: 12
Joined: Wed Aug 16, 2006 9:51 pm
Location: Vác, Hungary
Contact:

Post by djscorchio » Thu Jan 03, 2008 10:43 pm

Please don't let this limitation survive. I don't really want to work on workarounds all day when I want to automate those unlucky controls. I'm unable to find more basic and important stuff on this wishlist...

glamourboy
Posts: 253
Joined: Thu Jul 26, 2007 11:57 am
Location: Copenhagen

Post by glamourboy » Mon Jan 07, 2008 9:04 am

i'm on 6. no fucking way i'm getting 7 before this is FIXED. so FIX it already. (with ya 3rd party plugs an' ya "essential" soundbanks an' ya mumble mumble grrr)


FIX IT!

blaugruen7
Posts: 404
Joined: Sun Oct 27, 2002 9:17 am
Location: berlin
Contact:

Post by blaugruen7 » Mon Jan 07, 2008 9:47 am

i was on phone with NI.
they are very aware of this. but its a bigger deal to implement it und
we will have to wait.

Post Reply