dual monitor support damnit!!!!!

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
nathannn
Posts: 3310
Joined: Thu Dec 07, 2006 2:38 am
Location: U.S.

dual monitor support damnit!!!!!

Post by nathannn » Thu Mar 27, 2008 12:36 am

damn damn damnit!
The Push / Novation Launch Pad / Novation Launch Pad Pro / Novation Launch Key
/ Launch Control XL / Machine MkII / Machine Studio / BeatStep / Livid OhmRGB / Livid Code V2 / Apc 40 MKII

no computers or synths

20 Copies of Ableton Live Lite.

dr.wackler
Posts: 589
Joined: Sat Aug 02, 2003 4:40 pm

Re: dual monitor support damnit!!!!!

Post by dr.wackler » Thu Mar 27, 2008 4:16 am

+ 2000

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Post by IP » Sun Mar 30, 2008 3:45 am

+5000 ;p

bowzer
Posts: 11
Joined: Thu Apr 03, 2008 3:52 pm

Post by bowzer » Thu Apr 03, 2008 4:23 pm

+5001

It'd be nice to just have the sequncer view in one window, and then with stuff like insturments/sample library/the effects bar and all that shit on another.

dr.wackler
Posts: 589
Joined: Sat Aug 02, 2003 4:40 pm

Post by dr.wackler » Thu Apr 03, 2008 10:29 pm

bowzer wrote:It'd be nice to just have the sequncer view in one window, and then with stuff like insturments/sample library/the effects bar and all that shit on another.
Just 2 instances of the Live window as we know it, with the option to hide the tool bar in one of them.

Goes hand in hand with screensets of course, like:
[copied from my post in another thread]
Another call for Screensets and Dual Monitor support, as asked for by many others in several other threads.

A screenset should remember ...
... if the Browser and/or Clip Details view is open or closed.
... the hight of the Clip Details view (individually for Sample Display and MIDI Note Editor).
... if Mixer, Sends, Returns, Routing Matrix, Crossfader, Track Delay are shown or not.
... if Overview is shown or not.
... if plugin custom GUIs are open or not
... of course, if Arrange view or Session view is shown.

A screenset should dynamically remember ...
... the current horizontal zoom state in Arrange view; if the screenset is 'locked', a fixed pre-set zoom size.
... the vertical zoom sizes of Tracks & Automation Lanes in Arrang view and vertical track widths in Session view; if the screenset is 'locked', fixed zoome sizes and track widths.

A screenset would be recalled by command-option-number (Mac) and ctrl-alt-number (PC) respectively. In addition, any single key stroke and MIDI command could be assigned to recall screensets.

Screensets should remember all that for two parallel Live windows at once, for dual monitor support. The tool bar would offer the option to be hidden in one of the two windows.


At least, until Live gets screensets, give us the option to have independent hights for Sample Display and MIDI Note Editor.

Rogue Scrunt
Posts: 1272
Joined: Wed Aug 23, 2006 6:32 am
Location: Colorado Springs, USA

Post by Rogue Scrunt » Thu Apr 03, 2008 11:35 pm

it is about time we had this
for lots of great records, check out,
http://stores.ebay.com/id=64360994?ssPageName=ME:F:ST

darrelldiaz
Posts: 46
Joined: Sun Jan 22, 2006 6:07 am
Location: Los Angeles
Contact:

Post by darrelldiaz » Wed Aug 06, 2008 6:29 pm

+1
MacBook Air 1.6GHz 2GB RAM, New iMac Core 2 Duo 2GHz, 4GB RAM, OSX 10.5.4, Live 7.0.9, Nord Stage 88, Korg Karma, Synclavier II & 3200, Waves SSL, etc.

OriginalSpaceMan
Posts: 73
Joined: Sun Sep 03, 2006 3:54 am
Contact:

Post by OriginalSpaceMan » Thu Aug 07, 2008 2:55 am

agreed... not only dual monitor, but the ability to see a session and an arrangement at the same time!

G.
Posts: 82
Joined: Mon Nov 19, 2007 10:44 am
Location: Paris

Post by G. » Tue Aug 12, 2008 10:00 am

what if all the live modules (arrangement, session, effects, browser,...) were modules we can place everywhere, link together, duplicate, synchronize, etc...

damn, it looks like a mix between Max/MSP and Live...

where is the Cycling'74 / Ableton collaboration ?

i can't imagine they are not preparing such a thing....

Donnie
Posts: 810
Joined: Thu Aug 07, 2008 3:16 pm
Location: Chicago Suburbs
Contact:

Post by Donnie » Fri Aug 15, 2008 6:19 pm

Yes! Please make all abletons components detachable so we can put them anywhere we want on our screens!

Psycle
Posts: 1
Joined: Mon Oct 15, 2007 5:03 pm
Location: VA
Contact:

Post by Psycle » Wed Aug 20, 2008 6:32 am

Definitely this is top on my list. Also, on that note, it would be nice to have something like the arrangement window that you can open up on another monitor that doesn't actually figure into the arrangement. The idea would be to have a separate sequencer "scratchpad" so you can chop up samples and beats (preferably with transient detection as well as standard time grid divisions), and then compile all of it back into a clip in session mode. I often will take drum breaks and then duplicate it multiple times in arrangement mode, have one track untouched, chop out everything but the kick drums hits on one track, and chop out everything but the snares on another, and add reverb to those hits to taste in order to alter the power and dynamics of the break. It would be nice to be able to do all of this without having to remember to mute all of those "scratchpad" tracks I'll make in arrangement mode, everytime I want the arrangement to play back as intended.
----------------------------------
www.DistrictSound.com

Fledz
Posts: 166
Joined: Tue May 09, 2006 9:40 am
Location: Sydney - AUS

Post by Fledz » Sun Aug 24, 2008 8:22 am

Definitely a big +1

zebebop
Posts: 44
Joined: Mon Sep 25, 2006 10:45 am

Post by zebebop » Sun Aug 24, 2008 11:34 am

+1

with modular ability !

komakapitaen
Posts: 8
Joined: Sat Aug 23, 2008 8:45 am

Post by komakapitaen » Wed Aug 27, 2008 11:10 am

1+

Immediantely!

Adam YW
Posts: 14
Joined: Wed Jul 26, 2006 10:12 pm
Location: Windsor, Ontario, Canada
Contact:

Post by Adam YW » Thu Aug 28, 2008 4:08 am

+1

Post Reply