[tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
alkopop79
Posts: 4
Joined: Tue Jan 27, 2009 2:26 pm
Location: London

[tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by alkopop79 » Wed Nov 11, 2009 3:09 pm

I downloaded the latest Live beta (beta8) and installed MAx 4Live, yet it does not show up in Ableton. I can see it in the Library section, but it doesn't show up anywhere else(instruments or the Preferences-Files/Folders). I'm very disappointed, there's a cuople of days left to try the beta and it cannot be installed... And this is how m4l shows up in the Prteferences-Library pane:

http://i125.photobucket.com/albums/p66/ ... aaaaaa.gif


Greg

Mac OS X 10.4.1

XPM
Posts: 305
Joined: Thu Jun 17, 2004 1:20 pm
Location: UK
Contact:

Re: MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by XPM » Wed Nov 11, 2009 3:59 pm

I have a similar issue, my pc also shows the same image in the prefs, however I can actually see the m4l devices in my device lists. The problem I have is that when I try to open one on a track, up pops the m4l splash screen, and suddenly, crash! A serious program error has occured.

I've been desperate to try m4l, and have spoken to c74 support, but with no solution so far. Hopefully next beta will sort this out!
Image

[tow]
Posts: 256
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:50 am
Location: Ableton Headquarters

Re: [tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by [tow] » Wed Nov 11, 2009 5:37 pm

@ Greg:
Please have a look not into the Library but into the User Account / Licenses part of the preferences. Can you see Max For Live in the software instruments section there?

@ XPM:
If bug report packs are created when re-starting Live after such a crash, you may send them to mfl-beta@ableton.com.

Best,

Torsten

kabuki
Posts: 1893
Joined: Wed Feb 19, 2003 11:26 pm
Location: ATX, fyi

Re: [tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by kabuki » Wed Nov 11, 2009 8:20 pm

Same problem as greg. I can't find where you are saying to look.

10 6 1
15" PB 2.5 Ghz, 4 Gig RAM, 750 GB HD, Live 9 still no cue points or program change messages?!?. Doesn't do shit.

alkopop79
Posts: 4
Joined: Tue Jan 27, 2009 2:26 pm
Location: London

Re: [tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by alkopop79 » Thu Nov 12, 2009 1:24 am

It's nowhere... only shows up at the library section in preferences.

[tow]
Posts: 256
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:50 am
Location: Ableton Headquarters

Re: [tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by [tow] » Thu Nov 12, 2009 11:29 am

But when you log into your user account on ableton.com, you definitely see a Max For Live (Beta) serial in one of your licenses? Do you have more than one Live 8 license (e.g. full and additional beta)?
Best,

Torsten

alkopop79
Posts: 4
Joined: Tue Jan 27, 2009 2:26 pm
Location: London

Re: [tow] MAX4Live CANNOT be installed!!!

Post by alkopop79 » Thu Nov 12, 2009 1:07 pm

Yes. F****king frustrating...I've been waiting max4live for ages and I couldn't even try it...I'm very disappointed.

Post Reply