highlighted_clip_slot syntax error?

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
Bugayev
Posts: 82
Joined: Wed Sep 23, 2009 4:08 pm

highlighted_clip_slot syntax error?

Post by Bugayev » Fri Jan 08, 2010 2:53 pm

I can't seem to get the id for highlighted_clip_slot from live path. The following patch returns "live.path Invalid syntax". Any ideas?

{
"boxes" : [ {
"box" : {
"maxclass" : "newobj",
"text" : "live.path live_set view highlighted_clip_slot",
"patching_rect" : [ 69.0, 62.0, 218.0, 18.0 ],
"fontsize" : 10.0,
"presentation" : 1,
"numinlets" : 1,
"id" : "obj-3",
"fontname" : "Arial Bold",
"presentation_rect" : [ 59.0, 31.0, 218.0, 18.0 ],
"numoutlets" : 3,
"outlettype" : [ "", "", "" ]
}

}
]
}

hoffman2k
Posts: 14717
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:40 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: highlighted_clip_slot syntax error?

Post by hoffman2k » Fri Jan 08, 2010 4:07 pm

You can't observe that property, you can only call it with live.object.

To observe Tracks and Scenes you need something like this:

<pre><code>
----------begin_max5_patcher----------
511.3oc0VtsiaBCDF9Z3ovhqoQXSf.8t1WipUQbXZh2B1HrS1rc09tWX.RSI
AHKJIU6E3CyLx92edFf2LMrhkG.kE4qjePLLdyzv.MUavnctgUdzgjrHEFlk
.dQF+rkciKMbPilyjQowQhMcN3on4pP+Bsy1OkBsHJGPOeqjGk04QrKmKx.M
tEzViEQ5jsbwl0kPhtQhdNKbrIq7qa8wwrpVxSmrAJ9uwMfxpbeb0k6z8W9F
S5WKfl01BkO4oZuuaZV2XekLIGTpnMvYPonTV.k5WIJHq5L.oqUIf3XbYbAj
H2IvfcOGbtN9CiNx2kYoWjerg4GMjVCM5x.jf3D2vgHnyGkfyidCkQw2CKjw
JnbOTZcI5r5VSmfPjNgLLKCaoAeT5vFjN12XBoIwjr5mKPGV3x4PmQp8BWg7
f4hc9rEdygNKGs5ytgRGGemqF0kQI+5ZqFYAA237sVhtzqtyK7ybwHaU38AN
eVpEQ.UcL1RpGsVAZxdN7xEQUvMtxr4qhTmlNp27Xk6nr5LdgKNVzz62GPAV
a+egnRtqLoaIa+s.xekXJnzbQjlKEmDCxpShZKOMEv.5NC47zBIWnaEw.WoW
qlv2ZRbmPU3WdHzGrpXSpJ+GJq5ueiwpG8M3j4UA+OxqnSlsG9XyqvpqIUUO
hd2UUu6lwX0bUU0j2M+CF7cAhA
-----------end_max5_patcher-----------
</code></pre>

Palmer Eldritch
Posts: 525
Joined: Thu Jun 23, 2005 9:47 pm
Location: Universe>Earth>Europe>Germany

Re: highlighted_clip_slot syntax error?

Post by Palmer Eldritch » Sat Jan 09, 2010 12:23 am

Hi NICKBUGAYEV,

I think there is a bug or - at least some documented but not yet implemented things in the LOM.
When I send a message "goto live_set view highlighted_clip_slot" to a live.path object (another way of that what you are doing) I get a proper id but at the same time the error message "invalid syntax" in the Max Window (Command+M).
Btw. the same thing when I send the message "goto live_set return_tracks 0".
When I send -for example- the message "goto live_set tracks 0" I get a proper id without an error message in the max window :roll:


Cheers, p.e.
Live 8_3_4 + 4b7_32+64 -Suite- Max4Live 5_1_9 _ core2DuoMacBook 2*2,16 Ghz + external FW HD _ OSX 10.6.8 _ 3G RAM _ M.H. MIO 2882 + 5.4d208 Driver _ Faderfox LV1 _ Akai MPK25 _ Logitec wheel mouse _______ PeacE will be the SOLution of LIVE

julienb
Posts: 1795
Joined: Sat Oct 29, 2005 1:15 pm
Contact:

Re: highlighted_clip_slot syntax error?

Post by julienb » Fri Jan 15, 2010 7:10 pm

Palmer Eldritch wrote:Hi NICKBUGAYEV,

I think there is a bug or - at least some documented but not yet implemented things in the LOM.
When I send a message "goto live_set view highlighted_clip_slot" to a live.path object (another way of that what you are doing) I get a proper id but at the same time the error message "invalid syntax" in the Max Window (Command+M).
Btw. the same thing when I send the message "goto live_set return_tracks 0".
When I send -for example- the message "goto live_set tracks 0" I get a proper id without an error message in the max window :roll:


Cheers, p.e.

ok, I put a trackback link too: http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... 6#p1061796

Post Reply