Live.button does not work with key map?

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Surreal
Posts: 560
Joined: Wed May 17, 2006 1:18 am

Re: Live.button does not work with key map?

Post by Surreal » Thu Aug 26, 2010 5:07 am

i did not realize that there is no set message for live.button.

:oops:

that was me being a little overconfident.

the other option is to bang on transition from and to zero.

zlatko
Posts: 116
Joined: Mon Apr 27, 2009 3:34 pm

Re: Live.button does not work with key map?

Post by zlatko » Thu Aug 26, 2010 11:26 am

isn't this about the 'modulation mode' in the inspector, there you can fiddle with how Live handles the gui object in terms of mapping...?
Who else has been sick of 4/4 for the last 10 years ??

www.zlatko.hu

Surreal
Posts: 560
Joined: Wed May 17, 2006 1:18 am

Re: Live.button does not work with key map?

Post by Surreal » Thu Aug 26, 2010 1:30 pm

@zlatko - no, that attribute is not even editable in this scenario

turok2step
Posts: 38
Joined: Wed Jan 03, 2007 4:40 pm
Contact:

Re: Live.button does not work with key map?

Post by turok2step » Mon Aug 08, 2011 7:25 pm

Present Day:

Even when a live.text object is in button mode it behaves the exact same way as in toggle mode when triggered by remote MIDI or even qwerty keys. It behaves properly in both modes when triggered by mouse clicks however.

This occurs in Live 8.2.2, Max 5.1.8

broc
Posts: 1151
Joined: Mon Jul 26, 2004 8:37 am

Re: Live.button does not work with key map?

Post by broc » Mon Aug 08, 2011 8:45 pm

As a workaround I'm using a dummy live.text in toggle mode that bangs the button on each transition.
After mapping to the dummy it can be hidden with 'Hide on Lock' in the inspector.

<pre><code>
----------begin_max5_patcher----------
562.3oc6V0ziZCCD8b3WQjOSQj.U61811+FHDxAO.t0YbjsCksq1+601wIXP
wHZ21ScOjulwdl277LOkWmjQpjm.MI+o7U4YYuNIKyaxYHK7cFoldZqfp8Ki
fvOjUeiLsykANY7lM4U81v1ZYqQ.F+FJBV6LYdoA5xFohh6I4qCt2IQil+Su
yh4ylGL2PMaOvw8aTvVS2F+xiVu4EOrv8nzeuvZZHRblGPVP9oEQPhiWiHWJ
QZsOkjmUbpH+qRAi3791jItaSuSRQvOBy7bQH1GopgPO3bUw5w4nxH1Thc3g
jh2HSsWCUaiBz.ZnFtDiHoRGEl+YO6rz+tyx4ckjVWVjZKQIJlEin6RxP3U1
h2.pM.RqDP75G8nPSOBrMTiQwqZMv42zAROv5NhUzBxc8l6sGmyZaBb9G5ht
vaOSVNhONxM11fHTOVDzGjJysNcuDMRlsUwWrkOLJhDRb+uU3tU4I332cASm
B8t.HYIKNNtS5AxXIu0xO5jdkJFnREWFrKsScC.LAu1yRiVVZCzjrj.aOUX3
v1dT3FPrOKGFRtbwmZjnsQNct33QtleiF.OMXdIzWO1JnHJCyjCmridZ12ZL
admSutS+i+IhP2VA58n17XYBoiq52Rq9TNe4et5Sw+0pO+Mkd9P24CcG6MeY
X6Jvq+AQ+7qy9khQZYqZautQ3+AxOOBy.sgiCSvqF9Esn0bfyX.FqUTyYMRN
ZBPHe8nBi2KhVbGHp3cfH6GuM4W.7oY2.A
-----------end_max5_patcher-----------
</code></pre>

turok2step
Posts: 38
Joined: Wed Jan 03, 2007 4:40 pm
Contact:

Re: Live.button does not work with key map?

Post by turok2step » Tue Aug 09, 2011 5:29 am

that works well enough. thanks broc

mrboni
Posts: 49
Joined: Tue Jun 19, 2007 9:29 pm
Location: Bristol, UK

Re: Live.button does not work with key map?

Post by mrboni » Sun Feb 12, 2012 1:44 pm

Another solution, that ensures the button gives correct visual feedback


<pre><code>
----------begin_max5_patcher----------
725.3ocyVtsjZCCCF95vSQlbMkINgSauq80fggwfEfaC1YhMTn6ru60VINDX
yotsvr2PRrrs98mkD50AdAqkmAUf+W8W36485.OObH6.dEe6EbfddSBUgSKP
.+Rt9GACyMogyZbXs+Z2Xxi5DPqujB46avZpXWf+xByoT8l8bwtUYvFc9Ld4
kQgC8IQysOhhwOLuWtDNC8gwueYFw4lsRgVPOfNI3aYbZh+2kILmYwwCbgQG
npIUVih+abMjPieJmatnymrcv2FLv9yv+MpvfD5EimB+3rwrXjGSPrLYZavY
53OBbhdzvY8QsVJ93HHJbb9oFCShib+VKBHsF.7vto09bediGQtPGLL+Q24A
yIEGvIMeSOI7gmFD8+CN6nZnQ1zQzOBCR3rtYx34eJi9afIb+vVCW5CUlMua
pDO8SIUR3mfQHLJ1xSzrRwUZbQ7Rm8zLPABMUykhJnXBVcbNVbbL9dTXEP79
nsgUi3r9vTYBARPK4k4a+KM3jpzNrN8VM2KklYNlZHaEHnqSf6pN0UIK2Eih
dBXqnZcF2TdEt9lp.5ET2B1jifbqaX23UUxAias1KufuwpidQ0XiK3ZSfTky
Rc6fZuLSWysKwc6dqZjLSnBhfnY0pnDoXWaAKua6Z63kvE+ztYplTucCjrFO
bbwVIJj5b9QCeTMZUlwfrl1WFrsYipT.XI7CHkFUurNwU71tTzPZimYpPHKx
0JAccm.vDcVjYYhyH1rKyynxLram74To.D5lEMhK8khrhZuLbgFiByMh0cbO
JJBgd2DXHtu0VL21N9sUlTxiYabUHb+8p+0DbFnzbQYp7hqsZTYR64LFHp.z
fCbVpzTKuPD9KqsNYe0js4tN0jsZ+STSyH8gSiepZx1FPmZZ1y8tqWwSnvIO
WMQ5ilddbJtOb5NX9v0zz9j28WpIhoYJSSaQjnqsubyGwyy66E6sKF6s6lBb
Cdavev525RD
-----------end_max5_patcher-----------
</code></pre>

Valiumdupeuple
Posts: 1070
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Live.button does not work with key map?

Post by Valiumdupeuple » Wed Oct 31, 2012 7:30 pm

I've just found the easiest workaround:
guess what...
Instead of a live.button, just use a live.dial, with a "sel 0 127" to a toggle.
That way it will work like any "native" Live dial parameter mapped do a key.
It was so simple, and it took 2 years to find it!!!
Funny!

Post Reply