RAM Enable Clips from the Max For Live API, please?

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
Myralfur
Posts: 114
Joined: Wed Feb 18, 2009 4:53 am
Location: London, England
Contact:

RAM Enable Clips from the Max For Live API, please?

Post by Myralfur » Fri Jun 04, 2010 5:46 pm

Having RAM enabled on clips is the only way that any stable beat juggling/clip mashing can work using the move_playing_position function in Max For Live.

I've been using this function in my Live Clip Chopper patch for the monome, and although it works ok when all clips are RAM enabled the inability to RAM enable clips without having to get on the mouse and go into the Clip View really makes it a performance killer for live looping and improvisation.

I've tested taking the clip name finding it in the live sets record folder and loading it into a buffer in max for beat mashing, but this really defeats the point of why I got Max For Live.

What are the chances of seeing this functionality in a new version of Max4Live or Ableton?

Myralfur
Posts: 114
Joined: Wed Feb 18, 2009 4:53 am
Location: London, England
Contact:

Re: RAM Enable Clips from the Max For Live API, please?

Post by Myralfur » Fri Nov 02, 2012 12:54 pm

bump :)

Post Reply