All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 102 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Fri Dec 02, 2011 8:09 pm 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
Yeah Audio to Midi track swap is simple, just replace them, however they need to be full tracks for the loopin g to work as the device wont see inside a grouped track....

For an entire grid of Isotonik buttons you should check out Oktopad, i'm unlikely to make Isotonik full width on the APC40 with this version as it's pushing the boundaries of getting up to 10% cpu as it is....

I've got a Max device in the making called Album, i'm just working on the instant euphoric trance settings at the moment ;-)

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Fri Dec 02, 2011 9:32 pm 

Joined: Sat Jun 05, 2004 9:38 pm
Posts: 1613
Location: Ireland
S4racen wrote:
Yeah Audio to Midi track swap is simple, just replace them, however they need to be full tracks for the loopin g to work as the device wont see inside a grouped track....

For an entire grid of Isotonik buttons you should check out Oktopad, i'm unlikely to make Isotonik full width on the APC40 with this version as it's pushing the boundaries of getting up to 10% cpu as it is....

I've got a Max device in the making called Album, i'm just working on the instant euphoric trance settings at the moment ;-)

Cheers
D

Great news on the midi swap. I must try the octopad but I like the faders on the apc40 and the encoders. Cheers!

_________________
http://damoikea.wordpress.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Thu Dec 08, 2011 11:48 am 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
vimeo.com/33315530

Updated the Lite device, added the clip nudge and Global Clip Launch Quanitze functionality and an option that when using the Track Sselect buttons to focus on the waveform of a clip playing in a track it will also relocate the RedBox so that the clip itself is in the centre of the grid, used it extensively and find it's really useful, i'l update the main device to include this shortly...

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sat Dec 17, 2011 10:57 am 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
Updated the links on the website...

Download Isotonik 8 Manual

And thanks to Jean-Lou Nivard we've also got a French version of the manual!

Download Isotonik 8 Manuel (Francais)

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 2:00 pm 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
Going back in the lab, gotta few ideas bubbling around...

First will be bringing the ability to jump around your set repositioning the redbox when focusing on a clip thats playing in a track when using the Track Select buttons...

Second will be bringing some shiftable functionality to the cue knob, leaving the default functionality in place but also offering tempo control to start, which asks the question what do people have the cue knob midi mapped to??

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Thu Jan 26, 2012 12:21 pm 

Joined: Tue Oct 04, 2011 7:57 am
Posts: 29
Location: Prague
Sound sweet - can't wait for the two new features :-)

It would be nice if you implement a new scene allowing to jump within the track (similar to the current nudge feature):
The idea is that you can use the clip launch buttons for the track to jump for -8 -4 -2 -1 / +1 +2 +4 +8 beats in the currently playing track
I really miss such feature for live jumping within the track...

_________________
-----------------------------------------------------------
Live Suite 8+M4L+APC40+MOTU Ultralite MK3+MPC2500+AXIOM 25


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Thu Jan 26, 2012 12:28 pm 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
So like the beat jump feature then??

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Thu Jan 26, 2012 12:34 pm 

Joined: Tue Oct 04, 2011 7:57 am
Posts: 29
Location: Prague
yes

_________________
-----------------------------------------------------------
Live Suite 8+M4L+APC40+MOTU Ultralite MK3+MPC2500+AXIOM 25


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 3:36 pm 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
Tomorrow sees digitaldjtips.com publish our first ever article, it's been written to explain how M4L can bridge and exceed the Gap between ableton and traditional DVS like Serato and Traktor!

Hope you like it!

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 10:44 am 

Joined: Sat Jun 05, 2004 9:38 pm
Posts: 1613
Location: Ireland
Hi Darren
Finally I'm getting around to customising version 8 and I'm trying to change tracks 4 and 5 to midi tracks. However the record arm buttons no longer control the last two sends to access the Isontonik effects. Any ideas?
Thanks

edit- it's working again as it should (i.e. the sends are changing) but the record enable button is coming on too.

edit- Ah I see I just have to set the input routing to none

_________________
http://damoikea.wordpress.com


Last edited by ikeaboy on Sat Mar 03, 2012 11:14 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 11:14 am 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
I'll have to have a look at it next week, saving your template and reopening it should eridicate the issues though?

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 1:26 pm 

Joined: Sat Jun 05, 2004 9:38 pm
Posts: 1613
Location: Ireland
S4racen wrote:
I'll have to have a look at it next week, saving your template and reopening it should eridicate the issues though?

Cheers
D

I did Darren Thanks! I'm liking the version 8 set up (over version 7) so far. It's taking a bit of getting used to but I trust your instincts.

_________________
http://damoikea.wordpress.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 2:40 pm 

Joined: Sat Jun 05, 2004 9:38 pm
Posts: 1613
Location: Ireland
I've got a much better grip on it now. I love the changes you made to the slicer scene, the crazy possibilities are flowing!

_________________
http://damoikea.wordpress.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 6:01 pm 

Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Posts: 3068
Location: Dunstable
Awesome, getting back to working on the next version next week!

Cheers
D

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Isotonik 8 - Out Now!!
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 6:27 pm 

Joined: Sat Sep 03, 2011 3:23 am
Posts: 14
I have it thanks.

It's epic.

I'm even considering bolting an APC20 onto my APC40 and using it alongside my own template. May I say the effect racks created for Isotonik are far and away better for live EDM performance than anything included with Live.

Spoogetasticly awesome ;)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 102 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group