Midi Remote Scripts - Audio Clip volume?

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
lx71
Posts: 44
Joined: Sat Jan 02, 2010 5:57 pm

Midi Remote Scripts - Audio Clip volume?

Post by lx71 » Tue Sep 13, 2011 3:01 pm

Hi,

I'm trying to add functionality to my ControlSurface(python scripts) to adjust the volume of audio clips (detail/clip view).
Many other properties of clips can be editted through scripts (transpose, warp/loop on/off, clip/loop start/end...).
The audio clip's volume can be midi mapped, but apparently it cannot be reached through Midi Remote Scripts.

Am I missing something or is this right. If it's right, is this being worked on?

Thanks,
Alex
Check out the UltraDevice http://vimeo.com/21841158. A DeviceComponent with more than 8 controls!
Here is my music: http://soundcloud.com/goalex

amounra93
Posts: 431
Joined: Sat Jan 24, 2009 8:16 pm
Location: Arcata, CA
Contact:

Re: Midi Remote Scripts - Audio Clip volume?

Post by amounra93 » Wed Sep 14, 2011 6:22 am

You probably know about this, right? :

http://monome.q3f.org/browser/trunk/Liv ... /live8.txt

I took a look at it...there should be a mixer_device hanging off of the clip, but apparently its not exposed via MXDCore....very weird. I wonder how they work the MIDI Mapping bit internally....I'm absolutely no help, I realize, but I thought I'd chime in and say, "wow, yeah, that's kinda strange..."

a
http://www.aumhaa.com for Monomod and other m4l goodies.

ST8
Posts: 259
Joined: Mon Jan 26, 2009 12:55 pm

Re: Midi Remote Scripts - Audio Clip volume?

Post by ST8 » Wed Sep 14, 2011 9:21 am

Dont think there is a mixer_device on clips is there? Think this is one of those few parameters that isnt exposed to the liveapi

lx71
Posts: 44
Joined: Sat Jan 02, 2010 5:57 pm

Re: Midi Remote Scripts - Audio Clip volume?

Post by lx71 » Wed Sep 14, 2011 10:06 am

That is what I was addressing, the fact that the clip volume is not exposed through API.
It seems like such an ommission that I wasn't sure I hadn't simply overlooked it.
I hope this will be remedied in future releases because it can be really helpful to get an even mix for instance.

I have to say, the level of control through the LiveAPI and Framework classes is amazing. I love it.

There are however a few more examples that as far as I'm concerned should not be a problem exposing through API
(Browser views, device views (macro's, chains, devices), show/hide (selected)plugin, external sync toggle, add/remove tracks, solo/cue switch ...)
And then there are things that are in the API that have no use (draw mode?).

I posted this in Ableton's Max For Live (also because there is no forum dedicated to Midi Remote Scripts), but perhaps it should be in the feature wishlist forum.
Check out the UltraDevice http://vimeo.com/21841158. A DeviceComponent with more than 8 controls!
Here is my music: http://soundcloud.com/goalex

Post Reply