All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Tue Mar 26, 2013 3:14 pm 

Joined: Sat Aug 14, 2010 6:50 pm
Posts: 6
hi

I have live 9 and max 6.1 32 bit installed but when i want to edit a device in max for live i get this message in live status bar, "Currently running max/msp has wrong architecture - expected 32bit, found 64bit " max lunches anyway bit very unstable and crashes !
anyone has a solution for this ? i installed max 64bit but uninstalled it before installing the 32 bit version


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Thu Mar 28, 2013 1:35 am 

Joined: Tue Jan 22, 2013 2:46 pm
Posts: 41
Are you launching Max as an application before you try and open your device? Max usually figures out the right architecture as long as it is run only by clicking the edit button of a device.

_________________
multi-window and alternate view MaxForLive tools for Live 8 & 9
http://www.erasermice.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Thu Mar 28, 2013 6:29 am 

Joined: Sat Aug 14, 2010 6:50 pm
Posts: 6
no, just click on the edit button, after the message max launches anyway but very unstable and crashes after a while !


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Thu Mar 28, 2013 10:50 am 

Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm
Posts: 9954
re-install the 32bit max
if necessary uninstall max completely then reinstall

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 9:51 am 

Joined: Sat Aug 14, 2010 6:50 pm
Posts: 6
Uninstalled both ableton and max and installed them again, both 32 bit, and no 64 bit installed, still have the same problem !


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 12:04 pm 

Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm
Posts: 9954
the.nin9 wrote:
Uninstalled both ableton and max and installed them again, both 32 bit, and no 64 bit installed, still have the same problem !

sure you got the latest ones from the site ?
which OS version are you using?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 1:36 pm 

Joined: Sat Aug 14, 2010 6:50 pm
Posts: 6
yes, 6.1.1 and I'm on win7 64 bit, i have max 5.1.9 and live 8.4 installed ( bot 32bit) and both working perfectly no problems !


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 5:16 pm 

Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm
Posts: 9954
do you have windows7 SP1 installed?
in any case.. at this point I'd contact support@ableton.com

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Currently running max/msp has wrong architecture !!!
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 7:09 pm 

Joined: Sat Aug 14, 2010 6:50 pm
Posts: 6
yes !!! yes I think it's time to email them, thank you so much for your help and your time !


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group