All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Installing Max4live devices in 9
PostPosted: Sat Apr 06, 2013 8:49 pm 

Joined: Tue Jan 11, 2005 4:23 pm
Posts: 85
Apologies if this is a really stupid question, but I cannot for the life of me figure out how to do it. In 8 I could drag a max4 live device from my finder and either drop it into the live set or drag it straight to the max browser in live and it would install and then show up in the max browser for future use. Now In live 9 I am unable to drag into the Max browser at all. I can drag a device into the set but it will not show up in the browser for the next session.. what am I doing wrong???

_________________
http://www.chymera.org


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Installing Max4live devices in 9
PostPosted: Mon Apr 08, 2013 10:30 am 

Joined: Fri Feb 27, 2009 7:18 pm
Posts: 94
Don't you have to drag it to the user library or 'places' or something? I don't have access to Live 9 anymore, but IIRC the top part of the browser is hard coded and only takes factory content.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Installing Max4live devices in 9
PostPosted: Mon Apr 08, 2013 12:02 pm 

Joined: Tue Jan 11, 2005 4:23 pm
Posts: 85
ok that works. a bit annoying as I would like have all my max devices in one place.. but ok, I can get used to it.. thanks!

_________________
http://www.chymera.org


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Installing Max4live devices in 9
PostPosted: Mon Apr 08, 2013 4:49 pm 

Joined: Fri Feb 27, 2009 7:18 pm
Posts: 94
Many would probably agree. :mrgreen: The thing is you're supposed to stick with factory content and stock presets now. Problem Solved.

One day you too will understand that all that all your fiddling and preset making is only keeping you from making music. Real musicians need neither device presets nor application preferences. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Installing Max4live devices in 9
PostPosted: Mon Apr 08, 2013 8:04 pm 

Joined: Sun Dec 06, 2009 10:26 pm
Posts: 3461
Location: Wageningen, Netherlands
chymera wrote:
a bit annoying as I would like have all my max devices in one place..

Keep in mind that all your M4l devices which you add to your user library will eventually also show up in the M4l category section.

So basically you still have 1 place from which you can access the lot of them. Though one could argue its not as easy as it used to be because its been turned into one huge list.

_________________
With kind regards,

Peter

Using the Big Trio: Live 9 Suite, Max (for Live) and Reason 6.5.
Blog: SynthFan.info.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group