Record arm/disarm via program change - patch.

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
benjamingordon
Posts: 553
Joined: Tue Jan 24, 2006 11:20 pm

Record arm/disarm via program change - patch.

Post by benjamingordon » Thu Mar 13, 2014 10:28 pm

Hi.

This is for all the max for live heads out there.

I need a VERY simple patch i can put on a track and fire a program change clip into it to arm/disarm it.

For example Program Change 1 would arm, 2 would disarm.

Is this possible and could someone help build it for me?

Thanks very much!

Benji

Valiumdupeuple
Posts: 1066
Joined: Mon May 31, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Record arm/disarm via program change - patch.

Post by Valiumdupeuple » Sat Mar 15, 2014 2:38 pm

Why a program change specifically ?
I'm sure there's already a lot of devices that can do it on maxforlive.com.
But at least I can point you to this one, it's offers more control, though :
http://www.maxforlive.com/library/device/1851/futility

benjamingordon
Posts: 553
Joined: Tue Jan 24, 2006 11:20 pm

Re: Record arm/disarm via program change - patch.

Post by benjamingordon » Sat Mar 15, 2014 4:03 pm

so that a clip can arm/disarm a track.

this means I can have the right tracks armed and ready on specific scene launches.

that's why I need program changes as I can put them into a clip.

that patch looks good but won't do what I need it to.

dataf1ow
Posts: 230
Joined: Wed Oct 08, 2008 4:28 pm

Re: Record arm/disarm via program change - patch.

Post by dataf1ow » Mon Mar 17, 2014 7:13 pm

Cross posting eh?

I already built this for you over at the cycling forum ;)

benjamingordon
Posts: 553
Joined: Tue Jan 24, 2006 11:20 pm

Re: Record arm/disarm via program change - patch.

Post by benjamingordon » Mon Mar 17, 2014 7:16 pm

this was before you built me the patch bro.

but yeh I should delete this thread now we have it working.

all thanks to you!! :)

Post Reply