Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
Jeffromusic
Posts: 51
Joined: Mon Apr 30, 2012 10:36 am

Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Jeffromusic » Thu Jul 30, 2015 5:50 am

A lot of the times it doesn't load up the impulse response file when you load up a live set. And also the wet/dry knob gets stuck and you can't click on it.

[jur]
Site Admin
Posts: 2222
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by [jur] » Thu Jul 30, 2015 12:59 pm

Are you using the latest Max version?
Ableton Forum Moderator

LFO8
Posts: 333
Joined: Fri May 01, 2009 7:12 pm

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by LFO8 » Thu Jul 30, 2015 6:35 pm

I'm also seeing some issues with M4L devices after updating to the latest Max version. for instance, if I have a envelope follower loaded in a project and I re-open the project the window of the Envelope follower just shows up greyed out. It's the window where the envelope response graph gets displayed. The rest of the device gets displayed properly and the device seems to be working, but no response graph which makes it a bit hard to see how it is responding.

[jur]
Site Admin
Posts: 2222
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by [jur] » Thu Jul 30, 2015 11:06 pm

LFO8 wrote:I'm also seeing some issues with M4L devices after updating to the latest Max version. for instance, if I have a envelope follower loaded in a project and I re-open the project the window of the Envelope follower just shows up greyed out. It's the window where the envelope response graph gets displayed. The rest of the device gets displayed properly and the device seems to be working, but no response graph which makes it a bit hard to see how it is responding.
Yeah, I've always experienced this also, with many Max, Live and osx versions. It's not a huge issue and it's easy to solve: just fold and unfold the device... and wait for a bugfix :-)
Ableton Forum Moderator

kleine
Posts: 1851
Joined: Sat Dec 15, 2001 11:46 am
Location: ableton
Contact:

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by kleine » Fri Jul 31, 2015 7:29 am

About the greyed out displays: anyone has a reliable way to reproduce this?

Thanks,
C.

LFO8
Posts: 333
Joined: Fri May 01, 2009 7:12 pm

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by LFO8 » Fri Jul 31, 2015 9:57 am

[jur] wrote:just fold and unfold the device... and wait for a bugfix :-)
Oh yeah.. haven't tried the folding and unfolding yet. Cheers man. That helps a bit.

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Stromkraft » Tue Aug 25, 2015 4:41 pm

I don't have any of these issues in Live 9.2.x and Max For Live 6.1.10, though I had them in 9.1.x and with MFL 6.1.9. I stayed on 6 since 9.2 and 6.1.10 because I had no issues at all with function nor with performance.

If I'm going to try Max 7 I will do that with my current drive bit copied so I can go right back in a heartbeat. At the moment I see no reasons to.
Make some music!

Jeffromusic
Posts: 51
Joined: Mon Apr 30, 2012 10:36 am

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Jeffromusic » Tue Dec 15, 2015 1:12 pm

Has anyone figured what the issue was with this? I'm still having this problem, been having it since Max 7 came out.
I'm on the newest version of everything (Live, Max, OS X).

The only solution I seem to have is to load up a new Convolution Reverb and re-dial all my previous settings then delete the empty convolution reverb. Soon as I save the set and reload it, it becomes empty again though. Which isn't a solution at all. Imagine doing this to 15 different reverbs loaded in your set, this is very counter productive. If anyone can offer any help I will be forever grateful. Thank you.

kleine
Posts: 1851
Joined: Sat Dec 15, 2001 11:46 am
Location: ableton
Contact:

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by kleine » Tue Dec 15, 2015 1:20 pm

@Jeffromusic
Could you please contact our support about this so that i can look into this finally?

Best,
c

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Stromkraft » Sat Dec 19, 2015 2:09 pm

Jeffromusic wrote:Has anyone figured what the issue was with this? I'm still having this problem, been having it since Max 7 came out.
I'm on the newest version of everything (Live, Max, OS X).

The only solution I seem to have is to load up a new Convolution Reverb and re-dial all my previous settings then delete the empty convolution reverb. Soon as I save the set and reload it, it becomes empty again though. Which isn't a solution at all. Imagine doing this to 15 different reverbs loaded in your set, this is very counter productive. If anyone can offer any help I will be forever grateful. Thank you.
Did you at all try with Max 6 just to see if that makes a difference? Turns out you can have both installed and point Live to the version you want to use.
Make some music!

Ibiza Making Music
Posts: 2
Joined: Sun Dec 20, 2015 10:37 pm

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Ibiza Making Music » Sun Dec 20, 2015 10:48 pm

Space designer is one of best Convolution Reverb

Also you can see good sounds with reverb plugins like:

Sony Oxford Reverb
Toraverb
Tal Reverb
Audio Damage Eos
Waves arts masterverb
Waves renaissance

Here you can see a post from the best reverb vst plugins

http://ibizamakingmusic.blogspot.com.es ... ugins.html


:D

Jeffromusic
Posts: 51
Joined: Mon Apr 30, 2012 10:36 am

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Jeffromusic » Thu Dec 24, 2015 4:59 am

I figured out what's causing the problem.
It's not loading any patches that have custom IRs loaded. Mine in particular are saved onto an external drive. Only the default IRs load

Tarekith
Posts: 17634
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Anyone know when Convolution Reverb Pro will get fixed?

Post by Tarekith » Thu Dec 24, 2015 7:43 am

Does it happen if you put the custom impulses on your internal drive? What about if you check all the options for "Collect All and Save"?

Post Reply