API changes in L 9.6 ?

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
chapelier fou
Posts: 5112
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

API changes in L 9.6 ?

Post by chapelier fou » Mon Mar 07, 2016 7:16 am

Just checking....
Are there changes in the API between 9.5 and 9.6 ? I am encountering weirdness...
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

prebentious
Posts: 309
Joined: Fri Jul 20, 2007 12:07 am

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by prebentious » Mon Mar 07, 2016 12:54 pm

Fold/unfold group tracks doesn't work anymore

[jur]
Site Admin
Posts: 2073
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by [jur] » Thu Mar 10, 2016 3:13 pm

prebentious wrote:Fold/unfold group tracks doesn't work anymore
I don't have this problem. What call are you using?
Ableton Forum Moderator

chapelier fou
Posts: 5112
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by chapelier fou » Thu Mar 10, 2016 4:43 pm

No worries !
I was working long distance with someone who upgraded (i didn't), but i figured out the issues, it had nothing to do with the API.
Thanks !
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

prebentious
Posts: 309
Joined: Fri Jul 20, 2007 12:07 am

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by prebentious » Fri Mar 11, 2016 1:53 pm

[jur] wrote:
prebentious wrote:Fold/unfold group tracks doesn't work anymore
I don't have this problem. What call are you using?
This topic explains it. Support says it's a bug, but I'd appreciate any input you have

viewtopic.php?f=35&t=220442 :arrow:

alex808
Posts: 51
Joined: Tue Jul 27, 2010 2:48 pm

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by alex808 » Wed Apr 13, 2016 9:13 am

api explorer device don't randomize devices ,works untill 9.5

gg_bristol
Posts: 18
Joined: Mon Aug 13, 2012 8:19 am

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by gg_bristol » Fri Apr 29, 2016 4:20 pm

+1 on the broken api device explorer... really want that to be fixed... it seems to work ok for Ableton devices, but now appears broken for mapped VST parameters.

Luckily Device Randomizer still seems to work.

alex808
Posts: 51
Joined: Tue Jul 27, 2010 2:48 pm

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by alex808 » Thu May 05, 2016 4:18 pm

gg_bristol wrote:+1 on the broken api device explorer... really want that to be fixed... it seems to work ok for Ableton devices, but now appears broken for mapped VST parameters.

Luckily Device Randomizer still seems to work.
yes but device randomizer sucks for parameter limitation :mrgreen: :mrgreen:

randomizer l9 (from m4l website) work fine but still not have a random %

gg_bristol
Posts: 18
Joined: Mon Aug 13, 2012 8:19 am

Re: API changes in L 9.6 ?

Post by gg_bristol » Sat May 07, 2016 5:15 pm

alex808 wrote:
gg_bristol wrote:+1 on the broken api device explorer... really want that to be fixed... it seems to work ok for Ableton devices, but now appears broken for mapped VST parameters.

Luckily Device Randomizer still seems to work.
yes but device randomizer sucks for parameter limitation :mrgreen: :mrgreen:

randomizer l9 (from m4l website) work fine but still not have a random %
Yes it's a bit restricted but thanks.

I've submitted a bug for 9.6.2b1 in CentreCode for this deviceexplorer issue.

Post Reply