Problem with mt.Sev max device

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
bengtfalke
Posts: 52
Joined: Tue Aug 30, 2011 5:10 pm

Problem with mt.Sev max device

Post by bengtfalke » Sat Jun 16, 2018 10:30 am

I am trying to run the generative device mt.Sev in Live.
I have the full recent version of Live and Max and put mt.Sev in a midi track with operator after it.
Whatever I do I get no action from it and it can't determine if it is running or not.

Are there maybe some settings that might be wrong? Other max devices seem to run fine like the convoluted reverb.
I have tried all the troubleshooting advice in the manual and both with or without my Push2.

Thank you for any hints or advice.
Regards!

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Problem with mt.Sev max device

Post by Stromkraft » Sat Jun 16, 2018 10:57 am

bengtfalke wrote: Whatever I do I get no action from it and it can't determine if it is running or not.
You need to select at least one note visible and having started the transport. Assuming you have an working instrument following it to get played.
Make some music!

bengtfalke
Posts: 52
Joined: Tue Aug 30, 2011 5:10 pm

Re: Problem with mt.Sev max device

Post by bengtfalke » Sat Jun 16, 2018 12:25 pm

Thank you for your reply!
Do you mean a note in the first clip? If i put a note in the first clip on that track... that note will be heard in the operator instrument after the mt.Sev.
But no output from mt.Sev seems to go into that instrument... how strange. Any other idea?
Regards!

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Problem with mt.Sev max device

Post by Stromkraft » Sat Jun 16, 2018 1:23 pm

bengtfalke wrote:Thank you for your reply!
Do you mean a note in the first clip? If i put a note in the first clip on that track... that note will be heard in the operator instrument after the mt.Sev.
No, a note in mt.sev. On page 3 of the manual you see a graphic with an overview and it's the 2nd section that you see below I'm talking about.

Image
Make some music!

bengtfalke
Posts: 52
Joined: Tue Aug 30, 2011 5:10 pm

Re: Problem with mt.Sev max device

Post by bengtfalke » Sat Jun 16, 2018 2:04 pm

Thank you, Stormkraft!
Yes, I have a couple of notes selected in the mt.Sev interface... still no midi out.... weird.
It must be something fundamental I am missing.... ;o
https://imgur.com/a/Jk7cdJp

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Problem with mt.Sev max device

Post by Stromkraft » Sat Jun 16, 2018 3:59 pm

bengtfalke wrote: It must be something fundamental I am missing.... ;o
Thanks for the image. I think the default is that mt.Sev is silenced if you play a clip. So stop the clip in that track and it should work.

Thank you for referring to this generative device. I just made a new song idea from playing with it for 15 minutes.
Make some music!

bengtfalke
Posts: 52
Joined: Tue Aug 30, 2011 5:10 pm

Re: Problem with mt.Sev max device

Post by bengtfalke » Sat Jun 16, 2018 4:39 pm

Ahhh... great! Now it works!
Thank you so much for your help!

Post Reply