All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Creative Extensions > Trial Experience & Melodic Steps Rec
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 6:44 am 

Joined: Sat Oct 19, 2013 11:38 am
Posts: 73
Hey,

regarding note generators in MAX for Live. I am testing the melodic steps device in a Trial Version (LIVE 10) at the moment.


MIDI Recording:
How does LIVE allow to record these results in MIDI into the timeline and/or clips?
What is your workaround in connecting data of the implementation of MAX in LIVE?
It might be useful to record MAXs MIDI sometimes for my work.

Audio wise:
I (exported) "rendered" out a track, the MAX devices audio is not recognized here. At least the melodic steps instances donĀ“t play anymore after the rendering process.
I could imagine that composers besides MIDI also could use MAXs Audio Results exporting audio stems to Pro Tools for the film business etc.

Here is an incorrect rendered result with a melodic steps triggered HH track.
https://we.tl/tLlHpJjS4c

In the original project you hear a steady 16th HH according to this setting
Image

(which does not play after rendering any more)

I created a customized version of the melodic steps which runs parallel in the project and is saved as individual devices. The original melodic steps instance this way is untouched. So in my project I let run the original melodic steps and the customized ones. All melodic steps devices are located in the Music->Ableton->User Library->MAX Midi Effect Folder.
I find them when I right click in Abletons Device Pane.

The loading time of the test project is pretty long. I have 5 melodic steps instances. Is this a problem?


THX
BX

_________________
MAC Book Pro
MAC OSX Sierra 10.12.6
Ableton Live 9 Suite
Ableton Live Suite 10 Trial


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Creative Extensions > Trial Experience & Melodic Steps Rec
PostPosted: Wed Aug 22, 2018 12:11 pm 
Site Admin

Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Posts: 1197
Location: Ableton
When using such devices (the same applies to e.g Arpeggiator) you need to record the midi output to an other midi track. Think about Live's track signal chain and you'll get why it makes perfect sense.

As for the rendering issue, that doesn't right. If there's indeed a render problem then it's a bug. I'll try that later.

_________________
Ableton Forum Moderator


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group