All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices
PostPosted: Wed Aug 22, 2018 8:41 am 

Joined: Mon Aug 22, 2016 10:01 pm
Posts: 71
Hi there!

My undo function isn't working inside a big template with a lot of m4l devices.
Could you advice please, how to understand what device exactly make this issue and how to fix it?

When I try to make undo, I see "undo livedial[9]" in the edit menu of live.

Have a nice day!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices
PostPosted: Wed Aug 22, 2018 10:35 am 

Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm
Posts: 4749
Stuff is very often done with the live.object object. It writes its actions in the undo history. You may try to edit your devices by ‘replacing’ live.object by live.remote

_________________
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices
PostPosted: Wed Aug 22, 2018 11:55 am 
Site Admin

Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Posts: 1197
Location: Ableton
First you need to find out which device(s) is causing this.
Then you can:
- follow ChapelierFou's advice
- or change the live.object attribute to not "use persistent mapping"

_________________
Ableton Forum Moderator


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices
PostPosted: Sun Aug 26, 2018 2:33 pm 

Joined: Mon Aug 22, 2016 10:01 pm
Posts: 71
[jur] wrote:
First you need to find out which device(s) is causing this.
Then you can:
- follow ChapelierFou's advice
- or change the live.object attribute to not "use persistent mapping"


Thank's for your answer!

Could you advice please how to find out which device is causing this?
I have tried to open each device separately inside a clean project
& to move their parameters,
but no one of it causing this undo issue.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices
PostPosted: Sun Aug 26, 2018 2:36 pm 

Joined: Mon Aug 22, 2016 10:01 pm
Posts: 71
chapelier fou wrote:
Stuff is very often done with the live.object object. It writes its actions in the undo history. You may try to edit your devices by ‘replacing’ live.object by live.remote


Thank's for your answer.
Now I try to determine what device causing this undo issue.
Could you advice how to find it out?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group