"Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
KuzmaKuznetsov
Posts: 71
Joined: Mon Aug 22, 2016 10:01 pm

"Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices

Post by KuzmaKuznetsov » Wed Aug 22, 2018 8:41 am

Hi there!

My undo function isn't working inside a big template with a lot of m4l devices.
Could you advice please, how to understand what device exactly make this issue and how to fix it?

When I try to make undo, I see "undo livedial[9]" in the edit menu of live.

Have a nice day!

chapelier fou
Posts: 4810
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices

Post by chapelier fou » Wed Aug 22, 2018 10:35 am

Stuff is very often done with the live.object object. It writes its actions in the undo history. You may try to edit your devices by ‘replacing’ live.object by live.remote
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

[jur]
Site Admin
Posts: 1294
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices

Post by [jur] » Wed Aug 22, 2018 11:55 am

First you need to find out which device(s) is causing this.
Then you can:
- follow ChapelierFou's advice
- or change the live.object attribute to not "use persistent mapping"
Ableton Forum Moderator

KuzmaKuznetsov
Posts: 71
Joined: Mon Aug 22, 2016 10:01 pm

Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices

Post by KuzmaKuznetsov » Sun Aug 26, 2018 2:33 pm

[jur] wrote:First you need to find out which device(s) is causing this.
Then you can:
- follow ChapelierFou's advice
- or change the live.object attribute to not "use persistent mapping"
Thank's for your answer!

Could you advice please how to find out which device is causing this?
I have tried to open each device separately inside a clean project
& to move their parameters,
but no one of it causing this undo issue.

KuzmaKuznetsov
Posts: 71
Joined: Mon Aug 22, 2016 10:01 pm

Re: "Undo" isn't work inside template with a lot of m4l devices

Post by KuzmaKuznetsov » Sun Aug 26, 2018 2:36 pm

chapelier fou wrote:Stuff is very often done with the live.object object. It writes its actions in the undo history. You may try to edit your devices by ‘replacing’ live.object by live.remote
Thank's for your answer.
Now I try to determine what device causing this undo issue.
Could you advice how to find it out?

Post Reply