Page 1 of 1

m4l Connection kit OSC TouchOSC bug, Maybe

Posted: Sat Jan 05, 2019 8:13 pm
by lectro
Does anybody else have this problem?
OSC TouchOSC device does not remember OSC address setting when I reopen a live set.
Any solutions will be great..

Re: m4l Connection kit OSC TouchOSC bug, Maybe

Posted: Sat Jan 05, 2019 8:33 pm
by hoffman2k
First off, what does the Max Window say? (right-click device title-bar > Open Max Window)

Re: m4l Connection kit OSC TouchOSC bug, Maybe

Posted: Sat Jan 05, 2019 9:05 pm
by lectro
Hi hoffman2k, Cheers for the reply.
It is showing this?
Image

Re: m4l Connection kit OSC TouchOSC bug, Maybe

Posted: Sat Jan 05, 2019 9:18 pm
by hoffman2k
The original developer may need to help you here, but that error is usually the cause of using loadmess/loadbang instead of live.thisdevice. Loadbang goes at the beginning of loading everything. Live.thisdevice bangs when all parameters and stored values are loaded.
Its also better to have one device that bangs at the start instead of multiple.

Re: m4l Connection kit OSC TouchOSC bug, Maybe

Posted: Sat Jan 05, 2019 9:30 pm
by lectro
Cheers, I will try the developer.
I am very new to this. so don't have a clue to whats going on.
Thanks again for your help

Re: m4l Connection kit OSC TouchOSC bug, Maybe

Posted: Sat Jan 05, 2019 10:32 pm
by hoffman2k
Had a quick look, forgot I got it installed.
I think the cause of your issue is that the developer used multiple instances of live.thisdevice. There are subpatches that load before the top part is executed, because objects load right to left, not top to bottom.
I may have it backwards that loadbang precedes live.thisdevice.
Anyway, it isn't a quick fix.