Need M4L Device to change tempo on each track

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
miyaru
Posts: 689
Joined: Tue Jan 10, 2017 12:08 pm
Location: The Netherlands

Re: Need M4L Device to change tempo on each track

Post by miyaru » Sun Jul 21, 2019 9:26 am

I have the same; it stays in construction mode - how do I get it to appear in presentation mode? Thanx in advance!
Greetings from Miyaru.

Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Air Hybrid 3, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

chapelier fou
Posts: 4912
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Need M4L Device to change tempo on each track

Post by chapelier fou » Sun Jul 21, 2019 11:55 am

As I (almost) wrote previously :

Open an empty audio M4L device, copy/paste the code, right click somewhere on the patch (not on an object), open patch inspector, click "open in presentation", save the device.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

chapelier fou
Posts: 4912
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Need M4L Device to change tempo on each track

Post by chapelier fou » Sun Jul 21, 2019 11:57 am

Udo Behm wrote:
Sun Jul 21, 2019 7:53 am
Nevermind! I found out how to set it!

Thanks a lot!!! That's exactly what I was looking for and it even works as a MIDI M4L device!! Thanks
At least you learnt something :wink:
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

Udo Behm
Posts: 120
Joined: Thu Nov 14, 2013 2:53 pm
Location: Germany

Re: Need M4L Device to change tempo on each track

Post by Udo Behm » Sun Jul 21, 2019 12:05 pm

The patch inspector is just called "Inspector Window" when you right click... I had trouble finding that option too...

You can also open it by clicking on "View/Inspector Window". On the basic tab in the view section select the checkmark "Open in presentation"... Took me a while to figre that out... Hope this helps

miyaru
Posts: 689
Joined: Tue Jan 10, 2017 12:08 pm
Location: The Netherlands

Re: Need M4L Device to change tempo on each track

Post by miyaru » Sun Jul 21, 2019 1:18 pm

Got it, succeeded!!!! :D
Greetings from Miyaru.

Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Air Hybrid 3, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

Post Reply