Strange issue with the 3 Max Audio Effects from Core Library

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
shooismu
Posts: 1
Joined: Wed Apr 29, 2020 6:18 am

Strange issue with the 3 Max Audio Effects from Core Library

Post by shooismu » Wed Apr 29, 2020 6:43 am

hi.

i have a seemingly obscure issue that i do not know how to solve, and i cannot find a similar thread for it anywhere.

when i use any of the three Max Audio Effects devices from the Core Library (LFO, Envelope Follower, Shaper) they work properly, but if i have them on an effects chain that is long enough to require scrolling, these 3 devices in particular cause the scrolling to lag and stutter.

has anyone else ever experienced this? it's only these three devices that give me this scroll stutter issue. it is not the case with other Max devices or otherwise. if the chain of effects is long enough to scroll through and one of those three is in it, the scroll will lag and stutter. but if one of those three is not in it, the scroll will be smooth.

i'm using a mac. probably can't be the hardware, even if it is a bit dated, since no other device makes the scrolling lag and stutter. my OS is also dated, but i do not plan on updating past Mojave, so if that somehow turns out to be the source of the problem, i'll take the L on this one.

i suppose it is a purely cosmetic issue, but it is irritating enough that i'd reach out to find a way to fix it.


peace and love to you and yours.

doubleUG
Posts: 157
Joined: Sun Apr 24, 2011 7:19 am

Re: Strange issue with the 3 Max Audio Effects from Core Library

Post by doubleUG » Wed Apr 29, 2020 11:28 am

seems to be the "waveform" display of these devices, whitch was alway a little buggy (graphic glitches). Perhaps check your graphic card driver.

Post Reply