All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 1060 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 71  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 8:57 pm 

Joined: Tue Sep 07, 2004 12:16 am
Posts: 15725
Location: New Orleans
^ very cool, Nico. So is there an easy editor for the controller mappings? I guess that echoes BJ's question about the secret handshake.

_________________
Image Image Image Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 9:07 pm 

Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm
Posts: 23565
Location: SF, CA
nebulae wrote:
^ very cool, Nico. So is there an easy editor for the controller mappings? I guess that echoes BJ's question about the secret handshake.

max4Live.

there is no editing the device, the mappings have to be re-routed.

_________________
oddstep wrote:
I agree with all of this. I'm just bored of writing "its music, just listen and trust your judgement"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 9:13 pm 

Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Posts: 4370
Location: The Ableton Live Forum
Tone Deft wrote:
nebulae wrote:
^ very cool, Nico. So is there an easy editor for the controller mappings? I guess that echoes BJ's question about the secret handshake.

max4Live.

there is no editing the device, the mappings have to be re-routed.


However, all controls on the APC can be overridden by simply using Live's regular midi mapping. That will be enough for many people right there. For example, I don't plan on needing the pan controls for Live performance, so I'll use that as a spare bank of 8 encoders. You don't need MaxforLive for that level of customization. Just the more advanced stuff like instant mappings, drum racks, sequencers and the two-way communication etc.

_________________
Professional Shark Jumper.


Last edited by glitchrock-buddha on Tue Jan 20, 2009 9:15 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 9:13 pm 

Joined: Sun Oct 17, 2004 4:34 pm
Posts: 439
Thanks for the FAQ!

1) Weight of the APC ?

2) Is there a possibility that there is going to be an RGB version later.

... and yes the pricing seems a bit ridiculous ...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 9:15 pm 

Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm
Posts: 23565
Location: SF, CA
glitchrock-buddha wrote:
Tone Deft wrote:
nebulae wrote:
^ very cool, Nico. So is there an easy editor for the controller mappings? I guess that echoes BJ's question about the secret handshake.

max4Live.

there is no editing the device, the mappings have to be re-routed.


However, all controls on the APC can be overridden by simply using Live's regular midi mapping. That will be enough for many people right there. For example, I don't plan on needing the pan controls for Live performance, so I'll use that as a spare bank of 8 encoders. You don't need MaxforLive for that level of customization. Just the more advanced stuff like instant mappings, drum racks, sequencers etc.

true. it would suck if you needed max4Live to change it, tweaking it in the midi assignment page would be better.

SO MANY QUESTIONS AND NO BETA!!! :evil: :evil: :evil:

_________________
oddstep wrote:
I agree with all of this. I'm just bored of writing "its music, just listen and trust your judgement"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 9:17 pm 

Joined: Tue Mar 21, 2006 8:13 pm
Posts: 1980
Location: Brooklyn, NY
How does one sign up to beta test the APC40? :wink:

_________________
Hands-On Review of the Ableton Push


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 9:19 pm 

Joined: Tue Sep 07, 2004 12:16 am
Posts: 15725
Location: New Orleans
Hidden Driveways wrote:
How does one sign up to beta test the APC40? :wink:


You buy it the second it comes out.

_________________
Image Image Image Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 10:23 pm 

Joined: Sun Mar 02, 2003 3:30 pm
Posts: 4487
Location: Baltimore,United States
Will it be possible to use the APC with Live 7 out of the box with default mapping intact, or will I have to purchase live 8 to use the APC.

Example: Say I decide to buy the APC but at that time am not ready to upgrade to Live 8. Will my APC work right out of the box with Live 7, or will I have to re-map everything myself?

_________________
SoundCloud


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 10:30 pm 

Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm
Posts: 23565
Location: SF, CA
watch here, just posted
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=105285

you need Live 8 with the Akai update that comes with the APC.

_________________
oddstep wrote:
I agree with all of this. I'm just bored of writing "its music, just listen and trust your judgement"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 10:30 pm 

Joined: Thu Feb 02, 2006 6:06 pm
Posts: 77
Location: Chattanooga TN
nebulae wrote:
Hidden Driveways wrote:
How does one sign up to beta test the APC40? :wink:


You buy it the second it comes out.


:lol:

_________________
I like cheese.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 10:51 pm 

Joined: Thu Sep 09, 2004 12:24 pm
Posts: 175
hoffman2k wrote:
In one of the NAMM videos, somebody at AKAI proudly mentions a secret handshake between Live and the APC.
But other reports seem to indicate that this unit just sends out MIDI.
Does the device or Live send anything other than MIDI signals?
I like that we can turn the APC into a Monome, but will this secret handshake prevent us from turning a Monome + BCR into an APC?



i d like to know too, will live send his infos via midi protocol or new ones.
im building a touch screen interface and I need to get the clip grid overview either by midi or osc...
of course max will be there but I don't want to run 3 apps at the same time,
just hope live can send clip grid via midi


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 11:08 pm 

Joined: Sun Mar 02, 2003 3:30 pm
Posts: 4487
Location: Baltimore,United States
Tone Deft wrote:
watch here, just posted
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=105285

you need Live 8 with the Akai update that comes with the APC.


Cool, thanks!

_________________
SoundCloud


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 11:08 pm 

Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm
Posts: 23565
Location: SF, CA
Tone Deft wrote:
watch here, just posted
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=105285

you need Live 8 with the Akai update that comes with the APC.

wrong.

http://www.ableton.com/pages/2009/apc_4 ... ison_chart

shows Akai Live 7 features.

_________________
oddstep wrote:
I agree with all of this. I'm just bored of writing "its music, just listen and trust your judgement"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 11:10 pm 

Joined: Sun Mar 02, 2003 3:30 pm
Posts: 4487
Location: Baltimore,United States
8)

Thanks again!

_________________
SoundCloud


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC 40 FAQs, features and questions
PostPosted: Tue Jan 20, 2009 11:43 pm 

Joined: Thu Sep 27, 2007 2:43 pm
Posts: 790
Jesse wrote:
Hi Guys,
I'm starting this thread to answer any questions as best I can regarding the APC40.

To start off, here's a few answers from other threads:

How much is it?

The street prices for the APC40 should be $399 (US Map) and 449 Euro (European Street price). We'll update our website when I hear back from Akai.

I'm on the road a lot but will try my best to answer any questions you have about the what, when, how and why here when I have time.
Best,
Jesse


Jesse,

Could you confirm if Akai will be shafting people in the UK with the price as well, or if the shafting is just limited to people in Euro countries?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1060 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 71  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group