All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Mon Nov 05, 2012 10:04 pm 

Joined: Tue Aug 31, 2010 9:39 pm
Posts: 360
Has anyone noticed that this script doesn't work with 8.3.4? Anyone know why or how to get it working?

Edit: Nevermind, i got it working. 8)

_________________
http://soundcloud.com/puzzlefactory


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Tue Nov 06, 2012 7:24 am 

Joined: Mon Nov 05, 2012 10:34 am
Posts: 83
Location: Grenoble, French alps
Hye
Thanks for your script.
I tested it yesterday but i may do something wrong.
Are the 8 buttons of the mini automatically mapped for any macros instruments ?
For me, it's very important to be able to do that, as i was able to do it via the 8 knobs of my ex APC40.
Cheers
Eric


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Wed Nov 07, 2012 7:57 am 

Joined: Mon Nov 05, 2012 10:34 am
Posts: 83
Location: Grenoble, French alps
I reply to...myself ! ;-)
I 've tested the script yesterday and it's very cool to have the 8 knobs automaticcaly mapped to any instrument or drum rack.
I just had to modify the scrpit to change the encoder value to -1 to 1,2,3...8.
One thing is not working: the play/stop/record when you press on the bank pad1, while the cc button activated.
I have nothing...
I also have 2 questions:
- is it possible to program the metronome on/off
- is it possible to activate the gui on/off of a vsti ?
thanks by advance
Eric


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Fri Nov 09, 2012 2:54 am 

Joined: Sun Sep 06, 2009 7:41 am
Posts: 435
The script should work as it is without modification, are you sure you have the right parts? Please check again with the one on my site and follow the steps there.

The metronome could be MIDI-mapped to one of the free pads, save it with your default template.
To open the VST GUI you would need something like Bome's Miditranslator to send keystrokes via the pads.

_________________
home | sound | twitter | m4l
Windows 10 64bit - Live 10.0.1 - M4L 8 - RME Babyface/iConnectAUDIO4+


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Mon Nov 12, 2012 4:30 pm 

Joined: Mon Nov 05, 2012 10:34 am
Posts: 83
Location: Grenoble, French alps
Thanks for your answer.
I will perform new tests this evening.
In fact, when i use the original script (MPK mini), the mpk works in the original mode (with rotative buttons ok)
But when i try to use you specific configuration (MPKmini) with only the configuration file, nothing happens...
What am i doing wrong ?
Cheers
Eric


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Thu Feb 14, 2013 1:12 pm 

Joined: Thu Feb 14, 2013 4:52 am
Posts: 7
solved.


Last edited by xpertvision on Tue Mar 12, 2013 3:36 pm, edited 3 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Fri Feb 15, 2013 1:57 am 

Joined: Thu Feb 14, 2013 4:52 am
Posts: 7
solved.


Last edited by xpertvision on Tue Mar 12, 2013 3:36 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Sat Feb 23, 2013 7:18 pm 

Joined: Thu Feb 14, 2013 4:52 am
Posts: 7
solved.


Last edited by xpertvision on Tue Mar 12, 2013 3:36 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 9:06 am 

Joined: Tue Aug 31, 2010 9:39 pm
Posts: 360
I can't seem to get this working with Live 9. Anyone else have this issue? I know the everything changed in Live 9 in relation to user remote scripts, does the script need a rewrite?

_________________
http://soundcloud.com/puzzlefactory


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 11:41 am 

Joined: Sun Sep 06, 2009 7:41 am
Posts: 435
What has changed in Live 9 is, that the user remote scripts are sorted alphabetically, while before they were at the bottom of the list. Second is that a MPK mini script is included with 9 and gets selected if a Mini is connected. Maybe Live dumps some settings to the Mini.
All this aside the script works as expected. Maybe select the user remote script (you might want to rename the folder it sits in, to identify it in the drop down menu) and upload the presets once more to the Mini.

Hope this helps.

_________________
home | sound | twitter | m4l
Windows 10 64bit - Live 10.0.1 - M4L 8 - RME Babyface/iConnectAUDIO4+


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 12:53 pm 

Joined: Tue Aug 31, 2010 9:39 pm
Posts: 360
I got it working eventually. Something went seriously wrong with Live. I couldn't start Live without it "not responding" and i kept having to "force quit". In the end i had to delete Live and re-install it. Since then the MPKmini seems to work.

_________________
http://soundcloud.com/puzzlefactory


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Tue Mar 12, 2013 3:11 pm 

Joined: Thu Feb 14, 2013 4:52 am
Posts: 7
solved.


Last edited by xpertvision on Thu Mar 21, 2013 6:14 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Fri Mar 15, 2013 8:09 am 

Joined: Sun Sep 06, 2009 7:41 am
Posts: 435
Just read what I posted above...

_________________
home | sound | twitter | m4l
Windows 10 64bit - Live 10.0.1 - M4L 8 - RME Babyface/iConnectAUDIO4+


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Sat Mar 16, 2013 4:46 am 

Joined: Thu Feb 14, 2013 4:52 am
Posts: 7
solved.


Last edited by xpertvision on Thu Mar 21, 2013 6:15 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai MPK Mini Script
PostPosted: Mon Mar 18, 2013 5:56 am 

Joined: Sun Sep 06, 2009 7:41 am
Posts: 435
You should rename the folder you copied to the "User Remote Scripts" folder, the one provided by Ableton will be changed if you update. But this is just to distinguish them. The location of that folder depends on your operating system.

Windows: Users\<Your Username>\App Data\Roaming\Ableton\<Live Version>\Preferences\User Remote Scripts

Mac: Macintosh HD>Users>[yourusername]>Library>Preferences>Ableton>[Live Version]>User Remote Scripts

_________________
home | sound | twitter | m4l
Windows 10 64bit - Live 10.0.1 - M4L 8 - RME Babyface/iConnectAUDIO4+


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group