Quick APC40 question

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
Trackselecta
Posts: 3
Joined: Sun Apr 15, 2012 3:27 pm

Quick APC40 question

Post by Trackselecta » Mon Apr 16, 2012 7:32 pm

Hi all this is my first post of many hopefully, anyhow Im having a problem with my apc40 with some of the knobs. I have set the pan knobs to control an EQ but the problem is that when i press one of the send buttons and then go back to the pan the knobs have reset themselves back to 0 and i was just wondering if anyone knows how to get around this

cheers!

S4racen
Posts: 5503
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Quick APC40 question

Post by S4racen » Mon Apr 16, 2012 8:06 pm

Known fault unfortunately...

Cheers
D

Trackselecta
Posts: 3
Joined: Sun Apr 15, 2012 3:27 pm

Re: Quick APC40 question

Post by Trackselecta » Mon Apr 16, 2012 8:22 pm

Darn ok thanks S4racen!

S4racen
Posts: 5503
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Quick APC40 question

Post by S4racen » Mon Apr 16, 2012 8:24 pm

Effects some units more than oters, it's what started me off programming my own stuff....
Cheers
D

Trackselecta
Posts: 3
Joined: Sun Apr 15, 2012 3:27 pm

Re: Quick APC40 question

Post by Trackselecta » Mon Apr 16, 2012 8:47 pm

Ah ok just looking at your apc40 template there and i think that will sort it out it looks deadly, in fact bought cheers!

S4racen
Posts: 5503
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Quick APC40 question

Post by S4racen » Mon Apr 16, 2012 9:00 pm

You'll need max4live! Oh well too late lol....

Cheers
D

Grant Carlisle
Posts: 59
Joined: Thu Oct 07, 2010 4:16 am
Location: Jacksonville, Florida U.S.
Contact:

Re: Quick APC40 question

Post by Grant Carlisle » Mon Apr 16, 2012 9:31 pm

Try remapping, The pans to your selected midi maps on the EQ you use. Then Bank D to pans. This is only speculations on my part, but i suspect it will work. I don't use the pans at all but i do have the pan bank, Sends A,B,C, Mapped to EQs and this never happens to me.
Vaio 2.13Ghz I3 + Vaio 2.80/3.50GHz)i7 8 Gigs Ram x2 Windows 7. Samsung 32" LED monitor Ableton8 Suite+Max,Isotonik,OCTPAD NativeKontrol Apc-CL1, APC-40,Launchpad,Maschine,NanoKontrol2,MPK49,LPD8,MPK Mini,,Reason4,Vestax Pmc 25,CDJ 1000mk2X2.

audiovoid
Posts: 324
Joined: Thu Jan 05, 2006 3:51 am
Location: San Francisco Ca.
Contact:

Re: Quick APC40 question

Post by audiovoid » Sun Jun 17, 2012 10:19 pm

Has anybody figured out a (preferably non-MAx4live) workaround for this problem?
I own max4live but am trying to keep my livesets as cpu light as possible and the Pan Knob Bank resetting every time I switch to any send bank is beyond frustrating.
audiovoid.net
.............
Macbook pro,
MacPro 8 core
running OSX, &
WinXP through Bootcamp and Fusion

S4racen
Posts: 5503
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: Quick APC40 question

Post by S4racen » Mon Jun 18, 2012 5:51 am

No sorry.... Bomes is another option.... you use it to store the previous setting and recall it when reselected....

Cheers
D

Post Reply