NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Share your Ableton Live secrets here
ubriur
Posts: 1
Joined: Tue May 08, 2018 5:56 am

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by ubriur » Tue May 08, 2018 5:59 am

Hi, i really need this remote script but i cant download it from this source page.
can anyone share with me the document or upload it to another server?
thanks a lot
my mail is brauliouqg@yahoo.com

snappyass
Posts: 60
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:40 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by snappyass » Tue May 08, 2018 3:47 pm

ubriur wrote:Hi, i really need this remote script but i cant download it from this source page.
can anyone share with me the document or upload it to another server?
thanks a lot
my mail is brauliouqg@yahoo.com

Emailed

onefootskanka
Posts: 17
Joined: Thu Jul 18, 2013 11:29 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by onefootskanka » Mon May 14, 2018 11:24 pm

Does this work on Live 10? On a new workstation and would love to install but just wanted to check before going through it all!
Thanks :-)

pottering
Posts: 620
Joined: Sat Dec 06, 2014 4:41 am

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by pottering » Wed May 16, 2018 12:13 am

It works in Live 10.

onefootskanka
Posts: 17
Joined: Thu Jul 18, 2013 11:29 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by onefootskanka » Wed May 16, 2018 9:12 am

Amazing, will give it a go this eve. Thanks all 8)

onefootskanka
Posts: 17
Joined: Thu Jul 18, 2013 11:29 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by onefootskanka » Wed May 16, 2018 8:59 pm

onefootskanka wrote:Amazing, will give it a go this eve. Thanks all 8)
Seems to function but can't get the button lights to stay on ? When i had it on Mackie Control mode the mute/solo/arm buttons would toggle on or off depending on what whether it was muted/solo/armed or not. Now it just flicks once when pressed and goes back to not lit, but it will mute/unmute.

Any ideas?!

pottering
Posts: 620
Joined: Sat Dec 06, 2014 4:41 am

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by pottering » Thu May 17, 2018 4:33 am

Yeah, the lights are not working here either.

onefootskanka
Posts: 17
Joined: Thu Jul 18, 2013 11:29 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by onefootskanka » Thu May 17, 2018 9:08 am

pottering wrote:Yeah, the lights are not working here either.
Ok cool, small price to pay tbh - main thing is sends work!

dynamiiic
Posts: 51
Joined: Sat Apr 16, 2011 1:39 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by dynamiiic » Tue Oct 09, 2018 8:17 pm

Wow, nice to see that people still use this in 2018.

Is it working fully in Live10?

clauddete
Posts: 2
Joined: Thu Sep 18, 2014 7:25 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by clauddete » Wed Oct 10, 2018 12:56 am

dynamiiic wrote:Wow, nice to see that people still use this in 2018.

Is it working fully in Live10?

It runs smoothly on ableton 10, im using it for years and i really likeit, well done!

dynamiiic
Posts: 51
Joined: Sat Apr 16, 2011 1:39 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by dynamiiic » Wed Oct 10, 2018 6:25 pm

clauddete wrote:
dynamiiic wrote:Wow, nice to see that people still use this in 2018.

Is it working fully in Live10?

It runs smoothly on ableton 10, im using it for years and i really likeit, well done!
:D

Jensa
Posts: 2
Joined: Tue Aug 06, 2019 9:41 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by Jensa » Tue Aug 06, 2019 9:50 pm

Hello fantastic people!

I got my nanoKontrol2 today and I am disapointed. I thought I would be able to MIDI map all faders and knobs by my self.
I bought this control to have that possibility but it seems it is pre mapped which I have no intresets in.

Is there any way to do this?

//Kind regards

earlsleek
Posts: 1
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:18 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by earlsleek » Wed Aug 07, 2019 12:06 pm

Jensa wrote:
Tue Aug 06, 2019 9:50 pm
Hello fantastic people!

I got my nanoKontrol2 today and I am disapointed. I thought I would be able to MIDI map all faders and knobs by my self.
I bought this control to have that possibility but it seems it is pre mapped which I have no intresets in.

Is there any way to do this?

//Kind regards
You need to download and install Korg Kontrol Editor, get it from https://www.korg.com/uk/products/comput ... okontrol2/

Jensa
Posts: 2
Joined: Tue Aug 06, 2019 9:41 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by Jensa » Wed Aug 07, 2019 1:38 pm

[/quote]

You need to download and install Korg Kontrol Editor, get it from https://www.korg.com/uk/products/comput ... okontrol2/
[/quote]

Hello,

I did that but I was stuck anyway with the presets.
After my post i found a workaround. I created a more or less empty Remote Script which works great for my purpose. I am now able to map any function to any slide or knob I want.

//BR

stewart.james
Posts: 12
Joined: Mon Feb 07, 2011 8:50 pm

Re: NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation"

Post by stewart.james » Sat Aug 10, 2019 11:43 pm

Just to underline the point a few posts back... if the LED mode is set to 'external' in the Korg editor, along with the momentary buttons as described, then you get accurate feedback on what mode you're in. (I'm using Live 9.7, 64bit)

Really handy little piece of coding. Thanks to everyone who's contributed to developing this over the years!

Post Reply