program a button for next preset in Sylenth

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
five_magics
Posts: 37
Joined: Wed May 08, 2013 8:31 pm

program a button for next preset in Sylenth

Post by five_magics » Sat Dec 14, 2013 12:54 am

Hi all,

I'm using Sylenth1 on mac, and I'm unable ton find a key that will trigger the next preset arrow.
Does anyone know a way to work around this?
Last edited by five_magics on Sat Dec 14, 2013 1:46 am, edited 1 time in total.

weswook
Posts: 63
Joined: Sat Apr 10, 2010 3:22 am
Contact:

Re: program a botton for next preset in Sylenth

Post by weswook » Sat Dec 14, 2013 1:11 am

If you go down to the sylenth device, click in the patch box. Once highlighted you can tap the down and up arrow to navigate patches.

five_magics
Posts: 37
Joined: Wed May 08, 2013 8:31 pm

Re: program a botton for next preset in Sylenth

Post by five_magics » Sat Dec 14, 2013 1:21 am

weswook wrote:If you go down to the sylenth device, click in the patch box. Once highlighted you can tap the down and up arrow to navigate patches.

yes but i cant just cycle through the patches while playing.
Is there a shortcut to cycle through the patches?

footsy
Posts: 424
Joined: Wed Aug 31, 2011 12:03 am
Location: Narnia

Re: program a button for next preset in Sylenth

Post by footsy » Sat Dec 14, 2013 2:51 am

Don't really think you can midi that...

besides why would you want to?? lol
"A Positive mind is the Key to success" - Tydi

weswook
Posts: 63
Joined: Sat Apr 10, 2010 3:22 am
Contact:

Re: program a botton for next preset in Sylenth

Post by weswook » Tue Dec 17, 2013 10:55 pm

five_magics wrote:
weswook wrote:If you go down to the sylenth device, click in the patch box. Once highlighted you can tap the down and up arrow to navigate patches.

yes but i cant just cycle through the patches while playing.
Is there a shortcut to cycle through the patches?
I made a quick video that demonstrates how I do this using "DialToProgramChange" a max4live device. Assuming you use max4live, this should help you. Let me know if you have any questions.

http://www.youtube.com/watch?v=AdGZsisCOUQ

jestermgee
Posts: 3548
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: program a button for next preset in Sylenth

Post by jestermgee » Tue Dec 17, 2013 11:13 pm

I also have the complete Sylenth preset patches wrapped as instrument racks mainly to allow preset browsing from Push. Not sure if you could easily browse from a MIDI device but you can browse them in the standard Live library.

Pack will be added to my site soon.

Post Reply