Binding macro controls in a rack

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
sAy-music
Posts: 26
Joined: Thu Mar 27, 2014 9:20 am

Binding macro controls in a rack

Post by sAy-music » Sat Oct 18, 2014 12:09 pm

Hello,

I am having troubles when trying to bind multiple macro controls, from different audio tracks, under a same rack.
The aim is to group multiple macro controls from various tracks, so I can control them easily with Ableton Push.

For example let's say I have two tracks : Lead & Bass, and I want to control the Cutoff of each of these tracks.
I would like to have, under a same rack, two knobs : one for the Lead's cutoff and the other one for the Bass' cutoff.

I did not find how to bind a rack's knob to an external macro control.
Here I use Massive VST and it seems like it is impossible to do so...

How can I bind an external macro control to a rack knob?
What is the correct way to do so, even if not using a rack?

Thank you in advance!

JoshG567
Posts: 353
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:42 pm

Re: Binding macro controls in a rack

Post by JoshG567 » Sat Oct 18, 2014 5:53 pm

One can only map macros to controls that are within that rack.

However, you can MIDI map the same CC to many different rack macros.

So, if you have a controller (if you don't, get one) you can set up 2 racks for your lead and bass and map those cutoff macros to the same knob.

regretfullySaid
Posts: 8913
Joined: Thu Apr 22, 2010 5:50 pm

Re: Binding macro controls in a rack

Post by regretfullySaid » Sun Oct 19, 2014 4:59 am

With Macrobat you can do what you want. It's part of Clyphx. Google dat ass
ImageImage

Post Reply