Loops not translating from simpler to sampler

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
Sierrah's
Posts: 26
Joined: Wed Jul 11, 2018 8:57 pm

Loops not translating from simpler to sampler

Post by Sierrah's » Sun Jan 20, 2019 4:12 pm

Working with a few second long sawtooth sample, I find a near perfect loop in Simpler. Convert to Sampler and then it’s clicky and not perfect. Can anyone explain why this or if I missing a step?
Live 10 Suite / Push 2

wearemindflux
Posts: 300
Joined: Fri Apr 21, 2017 1:33 pm

Re: Loops not translating from simpler to sampler

Post by wearemindflux » Sun Jan 20, 2019 4:50 pm

Hi, sounds like you havent set the loop points on the zero line. If you dont you will get clicks.
Grab your free techno samples here>>>http://bit.ly/2YAS8so

Sierrah's
Posts: 26
Joined: Wed Jul 11, 2018 8:57 pm

Re: Loops not translating from simpler to sampler

Post by Sierrah's » Sun Jan 20, 2019 5:06 pm

wearemindflux wrote:Hi, sounds like you havent set the loop points on the zero line. If you dont you will get clicks.
Snap is enabled.
Live 10 Suite / Push 2

Post Reply