Page 5 of 33

Posted: Fri Jan 05, 2007 1:00 am
by 3rdordertrauma
sebovzeoueb wrote:I've just made a sampler patch/rack, do I have to upload the samples separately, or are they included in the rack file?
Probably the best way if it includes samples is to make a live pack. You can check it out on page 68 of the (English) manual if you're unsure how.

Posted: Fri Jan 05, 2007 1:08 am
by sebovzeoueb
Thanks, I just been finding out about live packs. I will post it soon.

Posted: Fri Jan 05, 2007 1:41 am
by sebovzeoueb
Here 'tis (requires Sampler): http://www.mydatabus.com/public/s2b/z/f ... ar.alp.zip

WARNING: THIS IS NOT A MULTISAMPLED GUITAR!!

This is a sampler patch which is in fact a "multisampled" elastic band stretched over a ruler, which at school with a friend quite a few years ago was known as a "funky rock guitar". I was surprised at the sound it makes, I find it quite interesting. I added some compression and Dynamic Tube to bring the volume up quite a bit. Maybe I will develop this rack in the future, add some more samples and tweak the sampler a bit, add some macros etc. This is just something I did this afternoon when I suddenly found myself wanting some FRG (Funky Rock Guitar) on a piece, but I wasn't feeling up to recording myself actually playing any kind of tune on a ruler with an elastic band.

Image

here is the instrument itself.

Posted: Fri Jan 05, 2007 3:51 am
by 3rdordertrauma
sebovzeoueb wrote:Here 'tis (requires Sampler): http://www.mydatabus.com/public/s2b/z/f ... guitar.alp

WARNING: THIS IS NOT A MULTISAMPLED GUITAR!!

This is a sampler patch which is in fact a "multisampled" elastic band stretched over a ruler, which at school with a friend quite a few years ago was known as a "funky rock guitar". I was surprised at the sound it makes, I find it quite interesting. I added some compression and Dynamic Tube to bring the volume up quite a bit. Maybe I will develop this rack in the future, add some more samples and tweak the sampler a bit, add some macros etc. This is just something I did this afternoon when I suddenly found myself wanting some FRG (Funky Rock Guitar) on a piece, but I wasn't feeling up to recording myself actually playing any kind of tune on a ruler with an elastic band.
Well I have to say I'm damn excited to hear this sample patch. But I've downloaded the .alp and it seems to be corrupt.

This is the massage I'm getting...
Image
Only problem is I have the latest version 6.0.3 so this doesn't make much sense. Is anyone getting same problem? Any ideas/suggestions would be much appreciated!

Thank you!

Posted: Fri Jan 05, 2007 3:58 am
by sebovzeoueb
I have 6.01, do you think this may be a problem?

Posted: Fri Jan 05, 2007 4:02 am
by sebovzeoueb
it does it on my computer too, I'm guessing it is actually corrupted

Posted: Fri Jan 05, 2007 4:07 am
by sebovzeoueb
Right, this one appears to work: http://www.mydatabus.com/public/s2b/z/f ... ar.alp.zip
I have zipped it for good measure.
I also updated the link in my post above, so this should work now...

Posted: Fri Jan 05, 2007 4:23 am
by jasinski
3rdordertrauma wrote:
sebovzeoueb wrote:Here 'tis (requires Sampler): http://www.mydatabus.com/public/s2b/z/f ... guitar.alp

WARNING: THIS IS NOT A MULTISAMPLED GUITAR!!

This is a sampler patch which is in fact a "multisampled" elastic band stretched over a ruler, which at school with a friend quite a few years ago was known as a "funky rock guitar". I was surprised at the sound it makes, I find it quite interesting. I added some compression and Dynamic Tube to bring the volume up quite a bit. Maybe I will develop this rack in the future, add some more samples and tweak the sampler a bit, add some macros etc. This is just something I did this afternoon when I suddenly found myself wanting some FRG (Funky Rock Guitar) on a piece, but I wasn't feeling up to recording myself actually playing any kind of tune on a ruler with an elastic band.
Well I have to say I'm damn excited to hear this sample patch. But I've downloaded the .alp and it seems to be corrupt.

This is the massage I'm getting...
Image
Only problem is I have the latest version 6.0.3 so this doesn't make much sense. Is anyone getting same problem? Any ideas/suggestions would be much appreciated!

Thank you!
weird, i got the same thing.
Can we get this as just a project that has been saved out?

Posted: Fri Jan 05, 2007 5:04 am
by sebovzeoueb
Did you download the new zip version or did you click the link in the quotation?

Posted: Fri Jan 05, 2007 5:02 pm
by sebovzeoueb

Posted: Fri Jan 05, 2007 6:09 pm
by Bumblebeeman
why is this not a sticky ?

Posted: Fri Jan 05, 2007 8:32 pm
by sebovzeoueb
+1

Posted: Fri Jan 05, 2007 9:08 pm
by jasinski
sebovzeoueb wrote:does it work now? (http://www.mydatabus.com/public/s2b/z/f ... ar.alp.zip )
Ah, got it tow work. Thanks..

sebovzeoueb:
I took your samples and created 2 Simpler instrument versions (for those who don't own Sampler).. Also added some effects and processing.. kind of a fun little experiment!

Rubber Band- Simpler

Will add both yours and mine to the top list.

Posted: Fri Jan 05, 2007 9:10 pm
by 3rdordertrauma
sebovzeoueb wrote:does it work now? (http://www.mydatabus.com/public/s2b/z/f ... ar.alp.zip )
Yeah it is working for me mate! Thank you!

Oh and your sampler instrument has inspired me to walk around the house for the last day or two stretching an elastic band over stuff and recording it. Some of the best ones were just stretching it in from of my mouth and playing it like a mouth harp. Anyway I've been coming up with some pretty interesting and cool sounds from it. Everything from punchy sub basses to melodic synths. Good fun! I'll post a few when I get them dialed in a bit.

Posted: Fri Jan 05, 2007 9:28 pm
by sebovzeoueb
aargh, acidentally double posted, my post is the one after this...