Impulse - Assigning Keys????

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
djyoz
Posts: 22
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:47 am
Location: North Wales
Contact:

Impulse - Assigning Keys????

Post by djyoz » Tue Mar 13, 2007 3:05 pm

If a say have 4 drums in Impulse how do assign different keys on my keyboard(piano style) to them?

i.e. drum c1 / snare c2 / hard drum c3 /

Doesnt give me any option when i click midi or keys to assign stuff :(


HELP ME PPPPPPPLEASE!!! :cry:
HARDSTYLE LIVE!!!!

longjohns
Posts: 9088
Joined: Mon Dec 22, 2003 3:42 pm
Location: seattle

Post by longjohns » Tue Mar 13, 2007 3:10 pm

Impulse is controlled by the notes C3..C4, all white keys.

If you feel that you need to use other keys, then you can use Scale and /or Pitch plugins in front of the Impulse to change the notes it is being sent.

djyoz
Posts: 22
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:47 am
Location: North Wales
Contact:

Post by djyoz » Tue Mar 13, 2007 3:26 pm

cool man but how do assign my drums to say to keys on my keyboard so i can hammer both keys to make a snare roll effect live but i dont want it to count me in i want to do it on th fly even go out of beat if you get me ;)
HARDSTYLE LIVE!!!!

leaveittothepros
Posts: 54
Joined: Tue Nov 21, 2006 8:55 pm

Post by leaveittothepros » Tue Mar 13, 2007 3:58 pm

for drum rolls you could
1.assign the same sound to different impulse slots.
2.build racks with multiple impulses using the same kit and pitch effect(Live 6)
--check out the racks stickey-->http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=54296 --- the MPC Killer rack
or

3.check out this neat little trick...

http://www.thecovertoperators.org/archives/53


learn how to use the pitch midi effect to use multiple impulses...


there are more ways to do it...read the manual. Think out of the box.
Leave it to the pros ;)

djyoz
Posts: 22
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:47 am
Location: North Wales
Contact:

Post by djyoz » Tue Mar 13, 2007 4:00 pm

leaveittothepros wrote:for drum rolls you could
1.assign the same sound to different impulse slots.
2.build racks with multiple impulses using the same kit and pitch effect(Live 6)
--check out the racks stickey-->http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=54296 --- the MPC Killer rack
or

3.check out this neat little trick...

http://www.thecovertoperators.org/archives/53


learn how to use the pitch midi effect to use multiple impulses...


there are more ways to do it...read the manual. Think out of the box.
how do i assign my sounds in impulse to keys on my keyboard? :( all i can can do is tap play within impulse with my mouse clicks :( poooooooooooo
HARDSTYLE LIVE!!!!

leaveittothepros
Posts: 54
Joined: Tue Nov 21, 2006 8:55 pm

Post by leaveittothepros » Tue Mar 13, 2007 4:11 pm

1.go to help-
2.select " lessons table of contents"
3.find "live basics"
4.select "Creating beats"
5.do step by step tutorial
Leave it to the pros ;)

djyoz
Posts: 22
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:47 am
Location: North Wales
Contact:

Post by djyoz » Tue Mar 13, 2007 4:48 pm

leaveittothepros wrote:1.go to help-
2.select " lessons table of contents"
3.find "live basics"
4.select "Creating beats"
5.do step by step tutorial
sorted cheers dude :)
HARDSTYLE LIVE!!!!

Post Reply