is it possible in the Impulse to mono instead of poly...and.

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
Luchini King
Posts: 1
Joined: Thu Feb 21, 2008 12:08 am

is it possible in the Impulse to mono instead of poly...and.

Post by Luchini King » Thu Feb 21, 2008 12:11 am

is it possible to make the pads trigger each other off?

sorry if this is a noob question...

btw im using 6.0 etc....

autogen
Posts: 97
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:50 pm

Post by autogen » Thu Feb 21, 2008 1:33 am

As far as I know only slots 7 & 8 have a choke funtion. Select slot 8 and activate 'Link' in the bottom left corner of the interface. Now slots 7 & 8 will mute each other.
MBP 2.4GHz / OSX 10.5.8 / RME FF400 / Live 8.1.1 / Logic 8 / Pro Tools 8

abletonian
Posts: 111
Joined: Mon Oct 09, 2006 8:08 am

Post by abletonian » Thu Feb 21, 2008 10:05 am

autogen wrote:As far as I know only slots 7 & 8 have a choke funtion. Select slot 8 and activate 'Link' in the bottom left corner of the interface. Now slots 7 & 8 will mute each other.

that is reasonable for emulatong open/closed hihats, but lets say you have a long deep 808 or 606 subbass.... your screwed

hoffman2k
Posts: 14718
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:40 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by hoffman2k » Thu Feb 21, 2008 10:10 am

Thats why there's a choke function on Drum Racks.

autogen
Posts: 97
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:50 pm

Post by autogen » Thu Feb 21, 2008 11:37 am

abletonian wrote:
autogen wrote:As far as I know only slots 7 & 8 have a choke funtion. Select slot 8 and activate 'Link' in the bottom left corner of the interface. Now slots 7 & 8 will mute each other.

that is reasonable for emulatong open/closed hihats, but lets say you have a long deep 808 or 606 subbass.... your screwed
Yep, unless you have v.7 like Hoffman2k says. It's all about the Drum Racks! Doesn't really help the OP though if he's still on v.6.
MBP 2.4GHz / OSX 10.5.8 / RME FF400 / Live 8.1.1 / Logic 8 / Pro Tools 8

andydes
Posts: 2917
Joined: Fri Feb 18, 2005 12:53 pm
Location: Bremen

Post by andydes » Fri Feb 22, 2008 3:33 pm

If you're programming and not playing live, you can just set all the drum hits to and just make sure none of the notes overlap. Should be same effect.

Post Reply