need help mac users... vst pluggins

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
fuagofire2
Posts: 2
Joined: Tue Feb 26, 2008 11:22 pm

need help mac users... vst pluggins

Post by fuagofire2 » Tue Feb 26, 2008 11:29 pm

running 6.10 on a macbook 10.4 and i have a problem with some free plugins/audio units.
they are installed on the computer and saved in HD/library/audio/plugins
however the do not appear in the menu in live. the one i really want running is roger nichols digital inspector , can anyone please help?

thanks

abletonian
Posts: 111
Joined: Mon Oct 09, 2006 8:08 am

Post by abletonian » Wed Feb 27, 2008 12:20 am

get a real computer!':D'

fuagofire2
Posts: 2
Joined: Tue Feb 26, 2008 11:22 pm

Post by fuagofire2 » Wed Feb 27, 2008 2:07 am

i would but i cant be fucked with windows,

e-theory
Posts: 135
Joined: Tue Oct 31, 2006 3:33 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Post by e-theory » Wed Feb 27, 2008 2:49 am

Not sure whether it works on the mac but a great free alternative to the roger nichols digital inspector is the following combination:

Sonalksis Free G precision VU meter - http://www.sonalksis.com/index.php?section_id=99

PSP Audioware - free analogue style VuMeter - http://www.pspaudioware.com/plugins/vmeter.html

Spectrum Analyser - Fre(a)koscope - http://mdsp.smartelectronix.com/ffttools/

Oscilloscope - s(M)exoscope - http://bram.smartelectronix.com/plugins.php?id=4

which I frequently use to bugfix technical issues with my tracks - well worth a look....
evolutionary theory - Core RnD and Technical Director at Dr.D Studios / DnB Producer / Composer
evolutionarytheory@gmail.com

http://www.evolutionary-theory.com
http://www.evolutionaryrecordings.com
now evolving.... site coming soon....

http://soundcloud.com/evolutionarytheory

stubba
Posts: 34
Joined: Thu Oct 13, 2005 8:56 am
Location: Wellington, New Zealand
Contact:

Post by stubba » Fri Feb 29, 2008 11:37 am

So you are putting the VSTs in the VST directory and the Audio Units into the Components directory?

abletonian
Posts: 111
Joined: Mon Oct 09, 2006 8:08 am

Post by abletonian » Fri Feb 29, 2008 12:49 pm

fuagofire2 wrote:i would but i cant be fucked with windows,
i know exactly what u mean!!!!!

Rogue Scrunt
Posts: 1272
Joined: Wed Aug 23, 2006 6:32 am
Location: Colorado Springs, USA

Post by Rogue Scrunt » Fri Feb 29, 2008 2:31 pm

you have to turn on external plug ins in the preferences.

a small box has to be checked
for lots of great records, check out,
http://stores.ebay.com/id=64360994?ssPageName=ME:F:ST

Post Reply