Motu Ultralite Question

Share your Ableton Live secrets here
Post Reply
FavoriteStation
Posts: 41
Joined: Mon Nov 05, 2007 11:15 pm
Location: MPLS

Motu Ultralite Question

Post by FavoriteStation » Mon Oct 20, 2008 9:17 pm

Hey everyone, I have a question. I have a Motu Ultralite and am trying to use multiple outputs for my studio monitors. So basically I have 4 yamaha studio monitors that I want to use at once. So the issue I am having is I can only seem to select either the main outputs or analog 1-2 or analog 3-4 analog 5-6 etc. I am trying to use the main outs & analog 1-2 simultaniously. Any suggestions etc? Thanks!
Mac Book Pro 2.33 GHZ, Live 6, Battery 3, Absynth 4, Massive, Motu Ultra Lite, FaderFox, Axiom 25, Novation RemoteZer0 SL.

Razzkazz
Posts: 86
Joined: Tue Nov 07, 2006 3:45 pm
Location: Spain

Post by Razzkazz » Tue Oct 21, 2008 1:01 pm

Use busses on a pre-fade send on tracks you want route to outputs other than main out
MBPr 2.0, MOTU Ultralite, Behringer BCR2000, Akai LPD8, Push, Clyphx Pro
-----------------------------------------------
http://soundcloud.com/alangleeson
https://soundcloud.com/boogiemannstantropic
https://alangleeson.net/

966sf
Posts: 114
Joined: Fri Jul 13, 2007 11:14 pm
Location: San Francisco

Post by 966sf » Tue Oct 21, 2008 4:29 pm

You should use post-fader sends so it reflects anything you've done to the faders so you would be listening to the same mix on both sets of monitors and not just the levels you recorded to Live.
Macbook Pro 15" Core Duo 2.16ghz 2GB ram; Live 6.0.10; Live 7.0.7; Digi 003 Rack; Novation Remote Zero SL;Faderfox micromodul LC2, Korg Kontrol49; M-Audio Trigger Finger

Razzkazz
Posts: 86
Joined: Tue Nov 07, 2006 3:45 pm
Location: Spain

Post by Razzkazz » Tue Oct 21, 2008 5:23 pm

Forget using the sends actually, why dont you configure an additional external out and route relevant tracks to appropriate out instead of master?
MBPr 2.0, MOTU Ultralite, Behringer BCR2000, Akai LPD8, Push, Clyphx Pro
-----------------------------------------------
http://soundcloud.com/alangleeson
https://soundcloud.com/boogiemannstantropic
https://alangleeson.net/

mattstan
Posts: 24
Joined: Mon Oct 20, 2008 10:45 pm

Post by mattstan » Tue Oct 21, 2008 9:28 pm

Yea the only problem is I want all of the sound from all tracks going to both sets of speakers. So I think I will have to configure the post fader sends and try that. Thanks for the help everyone!

stjohn
Posts: 478
Joined: Tue Sep 12, 2006 2:20 am

Post by stjohn » Wed Oct 22, 2008 12:58 am

u could send everything to an individual track X before onto the master channel, and then take an audio in from X to a new track Y..

Clearscreen
Posts: 1743
Joined: Sun Jul 11, 2004 5:07 am
Location: Melbourne AU
Contact:

Post by Clearscreen » Wed Oct 22, 2008 1:43 am

can't you do some sort of bus routing in the motu routing software that'd save live adding more cpu? i haven't used it but i got the impression you could do that when i looked at buying one.
Hp Elitebook 2.8Ghz. Live 7.0.14 & Live 8.1.5, XP Pro. and stuff...

swishniak
Posts: 1132
Joined: Mon Jan 09, 2006 11:25 am
Location: Berlin

Post by swishniak » Sat Oct 25, 2008 3:48 pm

ive heard about "mirrored outputs" = i think its 11-12 on the ultralite that send the same signal as the main outputs.

Post Reply