Word has it if you use Windows youre music isn't great

Discussion of anything not related to audio or music production
john gordon
Posts: 2680
Joined: Tue Nov 11, 2003 12:24 am
Location: Delaware

Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by john gordon » Mon May 11, 2015 4:25 pm

Don't hate me just check out the article below.. I'm not trying to start a Mac vs. Windows war here just stating what I read is all..

beats me
Posts: 23319
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:39 pm

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by beats me » Mon May 11, 2015 4:36 pm

Windows produced music is music by and for poor people.


Styles Bitchly
Posts: 1224
Joined: Mon Dec 27, 2010 7:49 pm
Location: Burbank

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by Styles Bitchly » Mon May 11, 2015 7:37 pm

I record, mix and master my shit on a Burroughs 5500 mainframe using a COBOL green-screen music app which calls some custom Fortran subroutines to get that high quality 8-bit tightness. Wonder where that fits in to the audio workstation food chain. :o

empathy1
Posts: 100
Joined: Tue Nov 18, 2014 5:38 pm

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by empathy1 » Mon May 11, 2015 9:51 pm

is this #imaginedarticle

Pitch Black
Posts: 6444
Joined: Sat Dec 21, 2002 2:18 am
Location: Auckland New Zealand
Contact:

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by Pitch Black » Mon May 11, 2015 10:40 pm

*citation needed

Steve Glen
Posts: 362
Joined: Fri Apr 17, 2009 1:17 am
Location: Edmonton Alberta

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by Steve Glen » Mon May 11, 2015 11:59 pm

Well it's not great if you're using Word! Use a real DAW


john gordon
Posts: 2680
Joined: Tue Nov 11, 2003 12:24 am
Location: Delaware

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by john gordon » Tue May 12, 2015 2:08 am

Latina women turn me on.

Styles Bitchly
Posts: 1224
Joined: Mon Dec 27, 2010 7:49 pm
Location: Burbank

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by Styles Bitchly » Tue May 12, 2015 6:45 am

Without a doubt, the best way to clean is with steam. :|

crumhorn
Posts: 2503
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:04 pm

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by crumhorn » Tue May 12, 2015 7:36 am

most professional studios don't have windows, except the one between the control room and the performers area. You can use a mac for this but it has to be the transparent PVC type.
"The banjo is the perfect instrument for the antisocial."

(Allow me to plug my guitar scale visualiser thingy - www.fretlearner.com)

Angstrom
Posts: 14661
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by Angstrom » Tue May 12, 2015 1:16 pm

Professionals use mirrors, not windows

I replaced all my windows, walls and doors with mirrors and now my mixes sound amazing.
It makes the room nice and bright, and I can chop out lines with my tarot cards on every surface.

Image

empathy1
Posts: 100
Joined: Tue Nov 18, 2014 5:38 pm

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by empathy1 » Tue May 12, 2015 9:07 pm

i dont know guys this thread is getting pretty deep

aisling
Posts: 2640
Joined: Fri Mar 10, 2006 8:58 am
Location: 50 miles north of SF

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by aisling » Wed May 13, 2015 3:16 pm

Mac is the windows of the soul
http://soundcloud.com/aislingbeing


Live, Reason, Moog sub phatty, Moog sub 37, Ozone 6, guitars, Pedals, proper ergonomic sitting posture, french pressed coffee with a pinch of cardamon.

starving student
Posts: 7123
Joined: Thu Dec 09, 2004 6:13 pm
Location: right here

Re: Word has it if you use Windows youre music isn't great

Post by starving student » Thu May 14, 2015 4:27 pm

some sheets can't be cleaned, even with steam.

Post Reply