Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

bengtfalke
Posts: 52
Joined: Tue Aug 30, 2011 5:10 pm

Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by bengtfalke » Tue Aug 30, 2011 5:15 pm

I just upgraded to the 8.2.5 version of Live but unfortunately Live is still unusable....
I have turned of multiprocessor suport and still the sound engine stopes silently after 2-3 minutes use. This never happend before OSX Lion...
Focurite Safire 6 USB and Novation Nocturn are my only connected devices.

I am about to leave Live now... this is just horrible

robdrums
Posts: 35
Joined: Tue Feb 02, 2010 6:25 pm

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by robdrums » Mon Sep 05, 2011 6:57 pm

I am using an apogee duet (original) and OSX Lion with the newest version of Ableton live, like you and I have NO ISSUES whatsoever. So, your issue must have something to do with either your Focusrite and Novation Drivers, I should suspect.

ROb

by-pass
Posts: 100
Joined: Mon Mar 08, 2004 1:23 pm
Location: Geneva // Sweetzerland
Contact:

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by by-pass » Mon Sep 12, 2011 12:23 pm

Hi,
I have upgraded first to 8.2.5 and after to 8.2.6
I have many problem with lion and some few with snow leopard on my macbook pro(only with 8.2.6)
In Lion: midi sync problem with apc40, live hang up when i turn the knob with mouse or apc knob
In Snow leopard: some complex sound clip make a noisy sound (like PSSSSSSSS CHCHHCHCHCHT) after 1 min when i play the clip

this bug work with a external sound card or not......

Best regards

Fil
--> for info: http://www.music0films.info
--> Material:
  • Macpro, Yamaha 01X, APC 40, Novation Nocturn 25 , Ableton Live + Max4live + Serato Scratch Live
  • Macbook pro, RME multiface, Korg nanoPAD, nanoKeys, Ableton Live + Max4live

Javi Hache
Posts: 2
Joined: Thu Jul 21, 2011 12:23 am

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by Javi Hache » Wed Sep 14, 2011 9:52 pm

I also got loads of problems with 8.2.5 and with 8.2.6... I got a Duet Firewire on Lion, and the audio keeps turning off... I have to turn coreaudio off and on all the time. It's really tiring. It happens mostly when stopping audio, and then reproducing again. Any ideas?

Thanks.

Tarekith
Posts: 17304
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by Tarekith » Wed Sep 14, 2011 11:25 pm

These must be specific soundcard issues, I know so many people who are using 8.2.5 and 8.2.6 with no audio issues at all on Lion, myself included. I've literally been using Live 8 hours a day the last week and not had a single crash or unexpected issues (using a fireface400 here btw). Have you tried contacting the soundcard manuafacturer and seeing if they have other reports of issues under Lion, or if they have new or beta drivers you can try?

atmyriads
Posts: 3
Joined: Sun Sep 18, 2011 6:59 pm

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by atmyriads » Sun Sep 18, 2011 7:07 pm

I´ve been in contact with Apogee with exactly the same issues as Javi have. Seems like Apogee are scratching their head about it and don´t know where the problem lie. Have you had any luck with contacting Apogee about this problem Javi?

robotsound
Posts: 113
Joined: Wed Jul 21, 2004 6:31 pm
Contact:

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by robotsound » Tue Sep 20, 2011 3:00 am

i am having this exact issue with my Presonus Firebox after upgrading to lion.

I'm on a
Processor 2 x 2.66 GHz Dual-Core Intel Xeon
Memory 4 GB 667 MHz ECC DDR2 FB-DIMM
Graphics NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB
Software Mac OS X Lion 10.7.1 (11B26)

Its ruining my work.

remute99
Posts: 101
Joined: Fri Jan 16, 2009 5:26 pm

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by remute99 » Tue Sep 20, 2011 1:43 pm

Same problem with my Audio Kontrol 1 and 8.2.6, still using Snow Leopard though.
Mac Pro
Quad-Core Intel Xeon 2 x 2.8 GHz
10 GB RAM
OSX 10.5.6

EnjoyRC
Posts: 687
Joined: Thu Feb 12, 2004 12:02 am
Location: USA

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by EnjoyRC » Wed Sep 28, 2011 6:19 pm

My first (ever) issue to report about the latest Live version and Lion.

All is good while assembling my song. VSTi & audio tracks. Performance is good. Sound is good. When I go to "File/Export Audio" my song from the Master outputs (Arrangement View), the resulting WAV is choppy and not usable.

Also noted, my song started on the 1st beat of the second measure. There is a strange noise at the very beginning of the exported WAV that decays to silence before beat one of the 2nd measure.
MacBook Pro (MacOS 10.14.x) Surface Pro (Win 10)
(STUDIO I/O) MOTU UltraLite mk4 (w/ADA8200), (LIVE I/O) Behringer X Air XR18
Ableton Live Suite 10, Reason 10, Studio One 4

cids
Posts: 480
Joined: Fri Jul 16, 2004 5:53 pm
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by cids » Wed Sep 28, 2011 8:26 pm

No audio issues here with my Presonus Firebox... tested with 10.7/10.7.1 and also no issues with 10.7.2 (beta)...
Mac Pro 2.66Ghz Quad-Core

Genelec 8020; Live 10; macOS Mojave 10.14

Novation ReMOTE 49SL Compact, Focusrite Saffire Pro 14

rross101
Posts: 1
Joined: Sat Oct 31, 2009 10:56 pm

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by rross101 » Mon Oct 10, 2011 8:56 am

Same issues for me here. Playing around with sample rates can extend the stability of the audio for a few minutes, but eventually the audio degrades or cuts out altogether. Latest version of Live and Lion, Presonus Firebox.

mihai
Posts: 729
Joined: Sat Mar 28, 2009 4:46 pm
Location: Los Angeles, California

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by mihai » Sat Oct 15, 2011 11:43 pm

the issue i'm having is now any time there's a cpu spike in live then i have to deselect the firebox then go back to it in audio prefs.

edit > live 8.2.6 + mac os 10.7.2

cids
Posts: 480
Joined: Fri Jul 16, 2004 5:53 pm
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by cids » Sun Oct 16, 2011 9:36 am

Did you try the beta of 8.2.7?
Mac Pro 2.66Ghz Quad-Core

Genelec 8020; Live 10; macOS Mojave 10.14

Novation ReMOTE 49SL Compact, Focusrite Saffire Pro 14

mattadms
Posts: 108
Joined: Thu Nov 04, 2010 11:43 am

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by mattadms » Wed Oct 26, 2011 9:55 pm

Any update on this?
Experiencing the same problem here (though with an old ScratchAmp).

cids
Posts: 480
Joined: Fri Jul 16, 2004 5:53 pm
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: Still OSX Lion problems after upgrade to 8.2.5

Post by cids » Wed Nov 30, 2011 11:02 pm

Wrong forum...
Mac Pro 2.66Ghz Quad-Core

Genelec 8020; Live 10; macOS Mojave 10.14

Novation ReMOTE 49SL Compact, Focusrite Saffire Pro 14

Post Reply