Page 1 of 3

OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 2:13 pm
by taoyoyo
Observed behavior :

Installed and loaded the 8.4.1b 64bit ... in the plugin section there is only one set of plugin folders, all AU. VSTs are not displayed.

VSTs are selected to appear in Preferences. Option-Rescan does not find the VSTs.

Trying to select the Root VST folder as a custom folder tells me that the 'Root VST folder is already active


Expected behavior :

Root VST & AU folders, with VST plugins and AUs inside each. VSTs active.

[ OSX 10.7.4 ... Late 2011 MBP ]

Note: Added 64bit for clarity.

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 2:45 pm
by Gnuus
taoyoyo wrote:Observed behavior :

Installed and loaded the 8.4.1b... in the plugin section there is only one set of plugin folders, all AU. VSTs are not displayed.

VSTs are selected to appear in Preferences. Option-Rescan does not find the VSTs.

Trying to select the Root VST folder as a custom folder tells me that the 'Root VST folder is already active


Expected behavior :

Root VST & AU folders, with VST plugins and AUs inside each. VSTs active.

[ OSX 10.7.4 ... Late 2011 MBP ]
The same behavior for me!?

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:02 pm
by h4nc0
some of my NI Komplete plugins like Massive, Reaktor are not showing up. (AU) Other NI plugins do work. And apparently I can't go back to 32bit beta version?

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:05 pm
by sigabort
have you installed the 64-bit Live, and if so, do you have the 64-bit plugins installed?

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:07 pm
by taoyoyo
I just downloaded the 32bit beta...

VST's show up in the browser as expected so it looks like it's a 64bit only issue.

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:09 pm
by taoyoyo
sigabort wrote:have you installed the 64-bit Live, and if so, do you have the 64-bit plugins installed?
Sorry, should have been clearer in my first post (corrected now).

Yes, it's the 64bit version.

64bit plugins are installed and work fine in other 64bit applications (Studio One, Maschine, Kore).

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:19 pm
by kanuto
No VSTs for me neither...

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:26 pm
by [mal]
Please inform us of company and version number of the plugins for tracking this issue, and do make sure the plugin itself is 64 bit OSX compliant.

Known issues and limitation for plugin support can be found here.
http://www.ableton.com/articles/what-di ... rsion-live

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 3:27 pm
by sigabort
i have Windows machine and works fine (I have my 64-plugs in a different directory tho, so I just had to go into preferences and change the VST directory over to the 64-bit one)

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 4:04 pm
by h4nc0
sorry, I got the Ni plugins working in 64bit. But I also don't see anything in VST.

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 5:07 pm
by kanuto
NI Massive is working now. Izotope Ozone doesnt (although I copied the 64bit version in a new 64bit folder like I did with massive) Melodyne and dominion the same problem.

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 5:46 pm
by garyboozy
same here ( 10.6.8 ). i have a few 64bit vsts, but they don't show.
in fact, the actual VST and AU folders don't show up at all, just the AU folder contents/plugins.

Live 8.3.2:
Image

Live8.4b1:
Image

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 5:53 pm
by scottiedo
garyboozy wrote:same here ( 10.6.8 ). i have a few 64bit vsts, but they don't show.
in fact, the actual VST and AU folders don't show up at all, just the AU folder contents/plugins.

Live 8.3.2:
Image

Live8.4b1:
Image
Same Here. Mac OS 10.6.8

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 5:55 pm
by djbambam
Same here. 10.7.4
scottiedo wrote:
garyboozy wrote:same here ( 10.6.8 ). i have a few 64bit vsts, but they don't show.
in fact, the actual VST and AU folders don't show up at all, just the AU folder contents/plugins.

Live 8.3.2:
Image

Live8.4b1:
Image
Same Here. Mac OS 10.6.8

Re: OSX - VSTs not showing up in 8.4.1b 64bit Plugin browser

Posted: Wed Jul 04, 2012 6:00 pm
by [tow]
Could you try a plug-in rescan from scratch via [alt]+Rescan and check if this makes a difference compared to the usual rescan?