Page 1 of 1

(solved) 8.4b1 does not correctly open older Live Set

Posted: Sun Jul 08, 2012 5:06 pm
by SKerkewitz
It seems that 8.4.b1 does not open Live Sets stored with 8.3.x Version correctly.

In my concrete case i open a older live set and noticed that several track sound very strange. The reason is that the VSTi plugin loaded up the initial init patch instead the patch they stored with.

I can reproduce that behavior with massive:

Load Live 8.3.2
Add NI Massive VSTi
Select a patch in Massive (i used Analogue Dreams from the Massive Factory Bank)
Add Lives EQ8 and Lives Compressor after Massive (not sure if that is needed to reproduce, but i had them both in the original set).
Store Live Set and leave Live

Open Live 8.4.b1
Open the live store live
Enjoy the the init patch in Massive

--
With FM8 is have the same issue.

I'm on Win Vista x64 using Live (not Suite)

EDIT:
I was about to add the version of the the NI plugins and i found the problem; the x64 Version were way older then the x32. So i guess it has nothing to do with Live at all as NI changed the preset format some month ago and i guess you will face that problem with any DAW.

Anyway, i updated the x64 versions and everything load up as it should be. Sorry for the fuzz.

Re: (solved) 8.4b1 does not correctly open older Live Set

Posted: Mon Jul 09, 2012 12:39 pm
by [mal]
good to hear you found the error. In the future please post all plugin related issues here:

viewtopic.php?f=46&t=182175

[edit] I am locking this thread since the problem is resolved