Installing beta

Locked
sigabort
Posts: 365
Joined: Fri Feb 06, 2009 1:45 pm
Location: London

Installing beta

Post by sigabort » Sat Jul 14, 2012 9:37 am

Hi, i've just tried to install the 8.4 beta on a different windows partition I have and I keep getting an error saying that the side-by-side configuration is incorrect. Anyone any idea what this means? I've tried uninstalling/installing several times.

thx Lee

Evengy
Posts: 451
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:31 am

Re: Installing beta

Post by Evengy » Sat Jul 14, 2012 11:12 am

the reason is a missing c++ runtime or something like that. i think you need the 64bit runtime

sigabort
Posts: 365
Joined: Fri Feb 06, 2009 1:45 pm
Location: London

Re: Installing beta

Post by sigabort » Sat Jul 14, 2012 1:26 pm

this is the 2nd time i've installed it (2 different partitions) and it was fine first time round. phaps i'd already got it installed on the other partition? i would have thought it would have been part of the installer....

thanks for the tip anyway, will try installing manually

sigabort
Posts: 365
Joined: Fri Feb 06, 2009 1:45 pm
Location: London

Re: Installing beta

Post by sigabort » Sat Jul 14, 2012 3:01 pm

I installed the redist manually and it's still the same.

HeadrickProductions
Posts: 611
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:41 pm

Re: Installing beta

Post by HeadrickProductions » Sun Jul 15, 2012 4:56 am

same issues here. I did just did a fresh install of win 7 on a laptop to clean out some old issues. I can get 8.3.3 to work fine but I still can't get the beta to open yet.

dumb question but do you have to download 8.4b1 first, because I noticed that the file on 8.4b2 was much smaller
In a K induced Haze (the old K kind not the special K kind ), but an Asian spizz can sometimes bring me out! If ya don't get it, ya never will.

Swing like your life depends on it

sigabort
Posts: 365
Joined: Fri Feb 06, 2009 1:45 pm
Location: London

Re: Installing beta

Post by sigabort » Sun Jul 15, 2012 6:35 pm

i'm actually trying to install from the original 8.4b1 installer I have

sigabort
Posts: 365
Joined: Fri Feb 06, 2009 1:45 pm
Location: London

Re: Installing beta

Post by sigabort » Mon Jul 16, 2012 12:37 pm

Anyone from Ableton got any suggestions for this?

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: Installing beta

Post by [mal] » Mon Jul 16, 2012 1:52 pm

Hi,

We have confirmed the problem in this thread
viewtopic.php?p=1416245#p1416245

Since the redistributables were not part of the installation package. If you manually download and install from here:
http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=2092
And it still does not work, you might have admin right problems on the machine. Do you have admin rights on the computer?.

- we have adressed the installer issue in the upcoming beta.

@headrick - you do not need to install b1 prior to b2.

Best,
Mads

sigabort
Posts: 365
Joined: Fri Feb 06, 2009 1:45 pm
Location: London

Re: Installing beta

Post by sigabort » Mon Jul 16, 2012 3:17 pm

Hi, that fixes it. I had download the 2010 version of the redist and not the 2008.

thanks, Lee

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: Installing beta

Post by [mal] » Mon Jul 16, 2012 3:56 pm

Hi Lee,

Good to hear. I am locking this thread since it is resolved.


best,
Mads

Locked