...

Post Reply
Whysolazy?
Posts: 13
Joined: Wed Feb 15, 2012 10:10 am

...

Post by Whysolazy? » Fri Sep 14, 2012 1:46 pm

....
Last edited by Whysolazy? on Fri Sep 21, 2012 1:01 pm, edited 1 time in total.

NF
Posts: 91
Joined: Tue Mar 23, 2010 1:04 pm
Location: Berlin

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by NF » Fri Sep 14, 2012 8:12 pm

Isn't freezing and working on the audio track enough or does it block in your creativity?
The cool thing about techno still, comparing it to most jazz is the improvisation coupled with raw energy.

studiologic
Posts: 174
Joined: Wed Sep 08, 2004 4:23 pm
Location: Land of Funk

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by studiologic » Fri Sep 14, 2012 11:20 pm

Whysolazy? wrote:Recently I started to use heavy Kontakt libraries and 4GB RAM isn't enough , I'm actually in the direction of buy 32GB RAM PC .

Is there any news about 64bit support beside the beta? Will Live8 customers receive 64 bit support or it will be only on Live9 ?

I'm just considering buying Cubase 6 cause it support 64 bit =/
it appears that a 64-bit Live will be part of a version 8 free update... like all other betas... when the testing is over ableton will release a "production" version of 64-bit Live... and it will be a free update...

if you are a "heavy" kontakt user (i.e. studio drummer, abbey road drums, scrabee basses, etc)... 4GB is not enough... i think a 32GB machine is overkill!!!

Whysolazy?
Posts: 13
Joined: Wed Feb 15, 2012 10:10 am

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by Whysolazy? » Sat Sep 15, 2012 6:09 am

...
Last edited by Whysolazy? on Fri Sep 21, 2012 1:01 pm, edited 1 time in total.

studiologic
Posts: 174
Joined: Wed Sep 08, 2004 4:23 pm
Location: Land of Funk

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by studiologic » Sat Sep 15, 2012 4:47 pm

i cant tell you what to get... but i "only" run omnisphere, trillian, kontakt, east/west which are all large sample based libraries on i7 machine with 9 GB without any problems using the ableton live 64-bit beta...

i will admit... that when live 9 comes out i will be purchasing a new machine with 16GB of ram... 32 GB of ram seem like a lot... i.e. driving a lamborghini in NYC... there is no place to open it up!!!

good luck!!!

Whysolazy?
Posts: 13
Joined: Wed Feb 15, 2012 10:10 am

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by Whysolazy? » Sat Sep 15, 2012 6:38 pm

it also depends on how much channels of each other you run

studiologic
Posts: 174
Joined: Wed Sep 08, 2004 4:23 pm
Location: Land of Funk

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by studiologic » Sat Sep 15, 2012 7:26 pm

i would love to see that project that uses 32 GB of ram... honestly... it may be first in history!!! 32 gb of ram is a lot!!!

again... good luck!!!

doom_Oo7
Posts: 123
Joined: Thu Jan 05, 2012 8:47 am

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by doom_Oo7 » Sun Sep 16, 2012 9:38 am

On studio one I once happened to have a 13gb on ram project.
With 16 gb, and roughly 1gb taken by windows and 500 / 600 mb by other things, it started to approach the limits.
32 gb is not overkill, especially considering the low ram prices these days!
Ossia Score, an OSC sequencer for intermedia arts - http://www.ossia.io

gnurf
Posts: 124
Joined: Mon Jul 11, 2011 3:51 pm

Re: 64 bit64 bit support - in current version or onlu in Live9 ?

Post by gnurf » Mon Sep 17, 2012 3:54 am

doom_Oo7 wrote:On studio one I once happened to have a 13gb on ram project.
I've seen people complaining their 48GB were bordering on too little. I don't use big, heavy things, but a few 8DIO instruments is all it takes before my 8GB laptop begs for mercy. You can imagine what EWQL users feel, with 700GB+ installation sizes for the full collection.

Post Reply