"Loading the template set" - then Live freezes

Post Reply
JamesSullivan
Posts: 15
Joined: Sun Dec 04, 2011 10:24 am

"Loading the template set" - then Live freezes

Post by JamesSullivan » Tue Oct 16, 2012 3:41 pm

Hi,

I have had this about 6 or 7 times. I've e-mailed the crash reports in.

Basically I start up Live (not for the first time in this Windows session), and the splash screen is displayed and I get as far as "Loading the template set", then it just freezes.

I have to restart the machine to get Live to load again.

Regards,

James
Quad-Core 3.4ghz i7 16GB
Akai MPK-49 + M-Audio Oxygen 25
NI Maschine
Novation Launchpad
NI Traktor S2
Tannoy 601A + Yamaha HS50-M
NI Komplete Ultimate 8 + Ableton Suite + Reason 6.5

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: "Loading the template set" - then Live freezes

Post by [mal] » Wed Oct 17, 2012 9:28 am

Hi James,

Sounds very much as if your default template is giving you problems starting the application.

if you are on OSX -
Please try right clicking the application and choose "show package content"
Navigate to app rescources and then to templates - copy the templates out or zip them.
Then delete the folder
Lauch live.
- if you can launch live please send in the templates to beta@ableton.com and link the thread here.

The windows path is
c:/ProgramData/Ableton/Live 8/resources/templates

best,
Mads

JamesSullivan
Posts: 15
Joined: Sun Dec 04, 2011 10:24 am

Re: "Loading the template set" - then Live freezes

Post by JamesSullivan » Wed Oct 17, 2012 12:49 pm

Hi Mads,

I'm Windows 7 64 bit.

Do you mean C:\ProgramData\Ableton\Live 8 or Live 8 Beta?

Regards,

James
Quad-Core 3.4ghz i7 16GB
Akai MPK-49 + M-Audio Oxygen 25
NI Maschine
Novation Launchpad
NI Traktor S2
Tannoy 601A + Yamaha HS50-M
NI Komplete Ultimate 8 + Ableton Suite + Reason 6.5

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: "Loading the template set" - then Live freezes

Post by [mal] » Tue Oct 23, 2012 10:57 am

Hi James,


The beta folder please.

Did removing the templates and relaunching Live help?

Best,
Mads

jutresound
Posts: 1
Joined: Tue Oct 08, 2019 3:48 pm

Re: "Loading the template set" - then Live freezes

Post by jutresound » Tue Oct 08, 2019 3:51 pm

[mal] wrote:
Wed Oct 17, 2012 9:28 am
Hi James,

Sounds very much as if your default template is giving you problems starting the application.

if you are on OSX -
Please try right clicking the application and choose "show package content"
Navigate to app rescources and then to templates - copy the templates out or zip them.
Then delete the folder
Lauch live.
- if you can launch live please send in the templates to beta@ableton.com and link the thread here.

The windows path is
c:/ProgramData/Ableton/Live 8/resources/templates

best,
Mads
I have similar issue.

Ableton shut down mid work and does not turn on since.

reinstalled the program. no gain.

tried what you said up there too.

it shuts down at 'loading template set'..

Obinox1
Posts: 1
Joined: Wed Nov 06, 2019 1:04 am

Re: "Loading the template set" - then Live freezes

Post by Obinox1 » Wed Nov 06, 2019 1:05 am

jutresound wrote:
Tue Oct 08, 2019 3:51 pm
[mal] wrote:
Wed Oct 17, 2012 9:28 am
Hi James,

Sounds very much as if your default template is giving you problems starting the application.

if you are on OSX -
Please try right clicking the application and choose "show package content"
Navigate to app rescources and then to templates - copy the templates out or zip them.
Then delete the folder
Lauch live.
- if you can launch live please send in the templates to beta@ableton.com and link the thread here.

The windows path is
c:/ProgramData/Ableton/Live 8/resources/templates

best,
Mads
I have similar issue.

Ableton shut down mid work and does not turn on since.

reinstalled the program. no gain.

tried what you said up there too.

it shuts down at 'loading template set'..
I got the exact same issue on iMac.

Post Reply