All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: All clips suddently play back with stutter
PostPosted: Tue Oct 30, 2012 5:47 pm 

Joined: Wed Dec 17, 2008 7:51 pm
Posts: 24
Hi, I have an important gig tomorrow and urgently need some help. A lot of the clips I use are played back (Ableton Live 8 on OS X) as if they went through a stutterer. Thus they have become completely useless. What can I do?

Regards,
Tellef Ă˜grim
Oslo


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: All clips suddently play back with stutter
PostPosted: Wed Oct 31, 2012 2:09 pm 

Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am
Posts: 502
Hi,


- Please inspect your audio driver settings if the latency changed, increase buffer size if possible.
- Remove the stop button for clips, if you have many grouped tracks this can cause overloads in certain situations.
- Inspect your activity monitor, look if you have free memory and also CPU overhead.
- Disable AU/VST's one by one. It can be that some of your plugins are creating leaks or unwanted overload.
- If this is a new problem for the live set, please try both 32 bit and 64 bit versions of live. It can be that the set was made with a 32 bit version, and recalled with a 64 bit version - then live will use the 64 bit version of your plugins and this might behave differently in a 64 bit environment.

As a thumb rule - do backups of your sets so you can use the release version to execute your set - and be careful using beta software on stage.


Best,
Mads


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group