Resample adds extra imaginary measure

Please join the new beta forum at https://ableton.centercode.com/login.html
Locked
dirticow
Posts: 6
Joined: Fri Mar 01, 2013 8:26 pm
Location: depends how drunk i am
Contact:

Resample adds extra imaginary measure

Post by dirticow » Fri Mar 08, 2013 10:50 pm

When i "resample" and stop recording a little before 4 measures is up, the resampled clip loops for 5 measures. The 5th measure is blank/imaginary. When i open the clip in an editor, the sample/clip is exactly 4 measures long. This extra measure can be fixed by simply adjusting the loop length to 4 measures, but it messes up my workflow, especially during live performances.
Thanks,
Carlos

Live 9 Suite (9.0.1 Build:2013-02-26_c8dda62c6a 32bit)
Manufacturer: Sony Electronics
Model:VAIO F Series laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q 740 @ 1.73GHz 1.73 GHz
RAM: 8.00 GB
OS: Windows 7 Home Premium Service Pack 1
System Type: 64-bit Operating System
Live 9 Suite (9.0.1 Build:2013-02-26_c8dda62c6a 32bit)
Manufacturer: Sony Electronics
Model:VAIO F Series laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q 740 @ 1.73GHz 1.73 GHz
RAM: 8.00 GB
OS: Windows 7 Home Premium Service Pack 1
System Type: 64bit OS

peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

Re: Resample adds extra imaginary measure

Post by peeddrroo » Sat Mar 09, 2013 11:56 am

check with the new beta (902b2), they fixed something related.

Hermanus
Posts: 1648
Joined: Mon Apr 20, 2009 7:47 pm
Location: Belgium

Re: Resample adds extra imaginary measure

Post by Hermanus » Mon Mar 11, 2013 9:37 pm

be sure loop in arrangement is OFF, this could resolve your problem

dirticow
Posts: 6
Joined: Fri Mar 01, 2013 8:26 pm
Location: depends how drunk i am
Contact:

Re: Resample adds extra imaginary measure

Post by dirticow » Wed Mar 20, 2013 11:45 pm

you are right. It was the Arrangement loop that was the problem. Lame. I use this feature all the time 2 write loops for people =/
This bug appears on both Mac n PC, and does not appear in previous versions of Ableton Live.

I will look for that new release, shortly, and test it out.

Here's a picture of what i was talking about:
http://twitpic.com/cd0orf
Live 9 Suite (9.0.1 Build:2013-02-26_c8dda62c6a 32bit)
Manufacturer: Sony Electronics
Model:VAIO F Series laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q 740 @ 1.73GHz 1.73 GHz
RAM: 8.00 GB
OS: Windows 7 Home Premium Service Pack 1
System Type: 64bit OS

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: Resample adds extra imaginary measure

Post by [mal] » Fri Apr 26, 2013 10:45 am

Hi Dirticow,

Any news on reproducing this with the 9.0.2 beta?

best,
Mads

Locked